Шато Копса - Shateau Copsa 4*

Шато Копса - Shateau Copsa 4*

Хотел Звезди: ★★★★

Държава: България

Град: Карлово

Цена: 60 лв.

Цени по програмата:


Стандартни цени:

Стандартна  двойна стая:

60.00 лв.

Бутикова двойна стая:

120.00 лв.

Апартамент:

160.00 лв.Цената включва:


Цената е на помещение с включена закуска.
Цената не включва:


Допълнително описание:


Следвайки основното правило, че доброто вино става единствено от грозде от добре гледано лозе, през 1998 г. собственикът на Шато КОПСА - Минко Минков започва изкупуването на лозя и незасети земи за обединение на стари лозови масиви с идея, да бъдат засети с нови лози. Изградена и оборудвана е база за винопроизводство в гр. Клисура. А през 2008г винарна изба Копса притежава шато, издигащо се на хълм сред лозята, където, в естествени условия под земята, е избата за отлежаване.

Местоположение:

Уникален обект, разположен сред лозовите масиви в подножието на Стара планина. Само на 2 часа от София по подбалканската линия, в Долината на Копса или днешен град Карлово. От 2008 г. винарна изба притежава шато, издигащо се на хълм сред лозята, където в естествени условия под земята, е избата за отлежаване. Усещането за замък е гарантирано от лукса и оригиналността на интериора.

Избата:

Вкопана в естественото земно възвишение, естествени температурни условия за отлежаване на селектираните вина Zeyla. Вината отлежават в барици - френски, американски и български. Тук истинските дегустатори могат да отпиват от вината от различните бъчви.

Ресторант:

Ресторант - отворена презентационна кухня, храната ще бъде приготвяна пред погледа на клиента. Ресторант без меню. Всички ястия се приготвят на момента, само от свежи продукти според сезона. Разчитаме на това, което предлага шефът на ресторанта, като се има пред вид и предпочитанието на клиента. Тук също могат да се провеждат дегустационни вечери с отбрани ястия. Ресторантът предлага вина на повечето известни винени области по света. Особеност - прясно уловен дивеч. За разнообразие на своите клиенти, ресторантът ще кани известни шеф готвачи, които да презентират предложенията си към различните вина.

Настаняване:

Хотелът разполага с 4 двойни стаи и 1 апартамент, разположени на 250 кв.м. Всяка от стаите е решена в различен стил и цвят на интериора: стая Бордо, Стая Каберне Софиньон, стая Мискет, стая Шардоне, суит Мускат.

 

стая БОРДО - баня мрамор КАРРАРА, в мебелите преобладават нюансите на червния цвят

 

Стая КАБЕРНЕ СОВИНЬOН – черен мрамор, с който е покрита банята, масивна дъбова спалня във Викториански стил, текстилът е решен в черно и бяло

 

стая МИСКЕТ - мебелите и декорациите в стаята са подбрани в зелено и златисто, а мраморът, който покрива банята се казва Силвър голд

 

стая ШАРДОНЕ - името на камък в банята

 

суит МУСКАТ - тук наистина се чувстваш като в Средновековен замък, прекарвайки нощта в овалните кули. Суитът заема североизточната и югоизточната кула на шатото. Мебелите са от естествени кожи, кръгло легло, тапицирано в естествена телешка напа с щампа крокодил, а пред него подът е застлан с кожа от крава. За банята е избран един от най-древните камъни - травертин. Североизточната кула - удобни овални лежанки и панорама към лозовия масив.

 

 

Какво още може да се прави

Организиране на семинари, срещи, тим билдинг и др.

Дегустации и презентации, водени от специалист, атрактивна програма, показваща обичаи, характерни за този регион на Тракия.

Лов - Тази част на Средна гора е една от най-красивите и богато залесена с вековни букови масиви, затова и тук се излиза на лов за сърна, елен, дива свиня, лисица. Подсигуряваме гид-ловец, добре познаващ местността, както и оф-роуд джипове.

Туристически походи - само на 15 км от шатото се намира лифт, който …, кратък турисически поход в рамките на 1 ден или половин ден може да бъде направен до ……..

Обиколка на историческите места в Подбалкана - възрожденските градове Копривщица, Панагюрище, Карлово, Сопот, Калофер.

Разходка с файтон - разходка с файтон с конски впряг в Розовата долина, особено през месец май, по време на розобер, е истинско преживяване.  • Published in България
  • More in this category:
  • Винен и Спа комплекс”Старосел” »
  • back to top