Коста Рика с кола под наем

Коста Рика с кола под наем

Държава: Коста Рика

Цена: 1486 лв.

Цени по програмата:


Превърнете се в изследовател на красивата природа на Коста Рика!

С територия колкото половин България, Коста Рика е своеобразен мост между двата материка – Северна и Южна Америка. Впечатляващо природно разнообразие е събрано по уникален начин на толкова малка площ - високи планински вериги (най-висок връх Серо Чирипо – 3820 м), множество вулкани, дълги и непокътнати плажни ивици по Атлантическото и Тихоокеанското крайбрежие. Разнообразието на растителни и животински видове е значително и надминава това на цяла Европа! Опазването на природата (25% от територията е защитена в природни паркове) е основен приоритет на държавната политика. Демилитаризирана и смятана за най-мирната страна в Централна Америка, Коста Рика е държава с ниско ниво на престъпност. Традиционната кухня е разнообразна и ще задоволи вкуса и на най-претенциозните европейски гастрономи. Тези и много други съпътстващи ги фактори превърнаха Коста Рика през последните десетилетия в една от най-мечтаните за посещение страни в световен мащаб.
Тази екскурзия е създадена, за да влезете в ролята на изследовател на тропиците, където имате огромен избор от възможности за приключения, а скоростта на пътешествието определяте вие според вашите предпочитания.

По-долу е изложен план на една от няколкото екскурзии до Коста Рика, които предлагаме. Предлагаме екскурзии от 8 до 21 дни. Ако се интересувате от по-кратко или по-дълго пътуване моля свържете се с нас за информация.

Забележителности:

* Сан Хосе е културен, икономически, административен и транспортен център на Коста Рика. Разположен в средата на високопланинска долина, между три спящи вулкана, Сан Хосе е начало на всеки тур. Прераснал от малко селце в космополитна столица, градът е успял да опази уникални архитектурни образци от колониалния период. Днес населението му е 1 200 000 души, изключително добронамерено, сърдечно и гостоприемно. Богатото културно наследство е представено чрез красиви паметници и експонирано в редица музеи. Най-известните музеи са тези на Златото и на Нефрита (най-голямата колекция на нефритени бижута в цяла Америка!), както и Националният музей на съвременните изкуства и Детският музей. Забележителен и интересен е Националният театър, изграден изцяло от дарения през 1897 година и нагледно запечатал тогавашното силно европейско влияние. Най-удачно е забележителностите на столицата да бъдат разгледани пеша. Сан Хосе е познат и като столицата на вечната пролет – температурите рядко са под 18 С и над 25 С.

* Аренал е един от най-активните вуклани на земята. Moщната му и величествена снага се издига над околните забележителности: огромно езеро, термални гейзери, които изливат пенливи водни потоци през каскада от водопади в топли басейни, гъсти тропически гори и живописни ждрела. При добър късмет ще наблюдавате изтичащата от гърлото на Аренал лава. Може да разгледате “чудесата” на района с кола, на кон, с каяк, лодка или велосипед. Всяко от изброените превозни средства може да се наеме в градчето Ла Фортуна. Една от най-големите атракции е система от въжени линии, която ще ви осигури незабравим “тарзански полет” над тропическата гора, която опасва подножието на вулкана. Друга възможност за еднодневна екскурзия е пътуване с корабче по река “Каньо Негро”, където може да си направите снимки на маймуни-ревачи, игуани, мравояди, водни костенурки, каймани, дългокраки чапли и много други интересни животни.

* Монтеверде е най-известната защитена природна зона в Централна Америка. Представлява уникален комплекс от екосистеми. Тук могат да бъдат видени изключително енигматични представители на птичето царство като редица редки колибрита и емблематичния за Коста Рика и Гватемала кетзал – птица без аналог в европейската фауна. Биоразнообразието в над 40-метровите дървета е поразително, а животът се развива направо "в облаците”. При влажност близка до 100%, тропическата гора и нейните обитатели целогодишно са обвити в облаци.


Цената включва:


11 нощувки със закуска според посочената програма; всички трансфери с автобус и лодка; екскурзия в национален парк Тортугеро; 8 дни наем на автомобил: Daihatsu Terios 4x4 или подобен, без ограничение в изминатите километри; пътна карта и подробно описание на пътя на английски; трансфери от/до летището; денонощен телефон 24/7 за спешни случаи.


Цената не включва:


Допълнителна такса: Възможно е да се начисли допълнителна такса за периодите: 19/12- 5/1 и 24-31/3.

Цената не включва:
Самолетен билет (Можете да се свържете с нас за предложения за полети); задължителна застраховка за колата - $ 18 на ден; входна такса за национален парк Тортугеро - US $ 7,00 на човек; всички екскурзии по желание, за които се записвате на място; туристическа такса US $ 26,00 на човек, която се заплаща на излизане от страната; лични разходи и бакшиши; медицинска застраховка "Помощ при пътуване". За наема на автомобил е задължителна кредитна карта, от която биват блокирани 750 долара като депозит, които се освобождават след безаварийно връщане на колата.


Допълнително описание:


План на пътуване:

Ден 1: Пристигане на летище Хуан Сантамария, Сан Хосе. След като преминете граничен контрол, ще ви посрещне представител на партниращата ни местна агенция. С него ще пропътувате краткото разстояние между летището и хотел Sleep Inn (или подобен) в центъра на столицата www.sleepinnsanjose.com .

Ден 2: Английскоговорещ гид ще се срещне с вас в хотела и ще ви предостави пътеводител, карта на страната и подробна писмена информация за хотелите, забележителностите и пътищата в Коста Рика. Трансфер от Сан Хосе до природен парк Тортугеро. Настаняване в луксозно бунгало със собствен санитарен възел, разположено сред тропическа градина и със собствен басейн. www.pachiralodge.com (или подобно). (закуска, обяд, вечеря)

Ден 3: Тортугеро е защитена територия, опазваща световно застрашени мангрови местообитания и богато разнообразие от водолюбиви животни и растения. Под закрила на закона попада и плажната ивица, на която от юли до октомври хиляди зелени и кожести костенурки пристигат, за да снесат своите яйца. В програмата е включено пътуване с лодка в гъстата мрежа от реки, канали и лагуни на района, където със сигурност ще видите редки и интересни представители на тропическата фауна. Нощувка в Тортугеро. (закуска)

Ден 4: След закуска пътуване с лодка и автобус до Гуапилес, откъдето ще получите вашата кола под наем. Пътуване с наетата кола до подножието на вулкана Аренал. Настаняване в хотел Аренал Спрингс (или подобен) www.arenalspringshotel.com. Аренал е един от 12-те най-активни вулкана в света. При късмет може да наблюдавате мощно изригване на червена лава от кратера на вулкана. (закуска)

Ден 5: Свободно време. Ще имате възможност за разходки в района или да се възползвате от редица еднодневни екскурзии: „тарзанско” спускане по въжени линии, разходка по мостове в короните на тропически дървета, конна езда, колоездене, релакс в минерален басейн, спа процедури и др. (закуска)

Ден 6: Пътуване до природен парк Монтеверде, една от най-известните защитени територии в Централна Америка. Колибри, кетзали, тукани и много други пъстроцветни птици, наред с маймуни-ревачи и двупръсти ленивци са едни от многото обитатели, които може да видите в естествената им среда. Настаняване в хотел Трап Фемили Лодж www.monteverdeinfo.com/trapp . (закуска)

Ден 7: Свободно време. Имате голям избор от еднодневни екскурзии: „тарзанско” спускане, разходка в плантация за кафе, посещение на резерват за колибри и др. (закуска)

Ден 8: Пътуване до Самара - курортно селище на полуострова Никоя, с един от най-прекрасните плажове на тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика. Районът предлага уникална комбинация от възможности за плаж, гмуркане и разходки сред дивата природа. Настаняване в хотел Сол или подобен. (закуска)

Ден 9 и 10. Свободно време в Самара.

Ден 11: Пътуване до Сан Хосе. Настаняване в хотел Sleep Inn (или подобен). Връщане на автомобила на рент-а-кар компанията.

Ден 12: Трансфер до летището в зависимост от полета.

Цената важи при настаняване в двойна стая и наем на Daihatsu Terios / Bego или подобен малък офроудър.

Програмата може да бъде адаптирана според вашите желания и възможности.


  • Published in Индивидуални програми
  • back to top