Барбадос,Гвиана,Суринам и др.

Барбадос,Гвиана,Суринам и др.

Държава: Барбадос, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана и Тобаго

Цена: 4107 лв.

Цени по програмата:


Забравените кътчета на Южна Америка - Барбадос, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана и Тобаго


Цената включва:


►13 нощувки със закуска в 3-звездни хотели, обяд на ден 8 и 13 ►полети Барбадос-Джорджтаун / Парамарибо-Тобаго с Карибиан Еърлайнс ► транспорт (сухоземен и воден) съгласно програмата, входни такси за забележителностите, включени в програмата, вкл. посещение на космическия център ►полет до водопада Кайетур ►английски говорящ местен екскурзовод, български говорящ водач на групата.


Цената не включва:


: ►самолетни билети до Барбадос / от Тобаго ►напитки и храна, неспомената в програмата ►застраховка ►виза ►бакшиши и лични разходи

Допълнително заплащане за единична стая: 400 евро.

Необходима екипировка: 1. Шапка срещу слънце 2. Леки, бързосъхнещи, светли панталони и ризи 3. Тънки, бързосъхнещи чорапи 4. Къси панталонки, тениски 5. Бански костюм 6. Удобни обувки 7. Джапанки и сандали 8. Крем срещу слънце 9. Спрей срещу насекоми 10. Лични медикаменти - аспирин, бинт, антибиотици, антиалергични, сърце, стомашни неразположения, малария и др. 11. Слънчеви очила 12. Ваксинация срещу жълта треска 13. Раничка

Виза: Българските граждани не се нуждаят от виза за Френска Гвиана. Виза за Гвиана се получава на летище при пристигане (ок. 25 $, моля носете си 1 снимка). Виза за Суринам се получава предарително в посолството в Холандия. Пингвин Травъл ще ви съдейства за тази виза.


Допълнително описание:


План на пътуване:
Ден 1. Барбадос
Пристигане (1 ноември) на летище Грантли Адамс в Барбадос.Трансфер до хотела за нощувка.

Ден 2. Барбадос
Денят е на ваше разположение за разглеждане на Барбадос. Можете да вземете минибус до Бриджтаун или да се отдадете на половин ден гмуркане със зелените костенурки на западния бряг.

Ден 3. Гвиана
Отпътуване за Гвиана с полет на Карибиан Еърлайнс. Трансфер до хотела в Джорджтаун (ок. 1 час) и нощувка.

Ден 4. Историческият Джорджтаун
След закуска обиколка с автобус и пеша на централната част на столицата с историческите сгради от 18 и 19 век. Посещение на ботаническата градина и дегустация на местна кухня.

Ден 5. Река Демерара и водопадът Кайетур
Еднодневна екскурзия до един от най-големите водопади в света – Кайетур. След закуска отплаваме с лодка по река Демерара. Продължаваме към летище Огле, откъдето на борда на малка Чесна достигаме водопадите (ок. 1 час полет). След като прекараме около 1,5 часа край водопадите, летим обратно до Джорджтаун за нощувка.

Ден 6. Джорджтаун - Парамарибо, Суринам
Тръгване рано сутринта с автобус. Пресичаме границата при Молсън Крийк/Никъри с ферибот. Пристигане в столицата на Суринам следобед. Нощувка.

Ден 7. Парамарибо
Обиколка за разглеждане на забележителностите на Парамарибо от колониално време. Следобед време за шопинг.

Ден 8. Парамарибо - Ню Амстердам - Парамарибо
Еднодневна екскурзия до форт Ню Амстердам при мястото, където се сливат реките Суринам и Комевeйне. Фортът е построен през 1747 г. след като французите директно нападат плантациите вместо форт Зеландия и град Парамарибо. Обяд в рибарско селце. По обратния път ще имаме възможност да наблюдаваме розовите речни делфини в река Комевeйне. Нощувка в Парамарибо.

Ден 9. Парамарибо – Космическия център „Куру“, Френска Гвиана – Кайен
Рано сутринта отпътуване към Френска Гвиана. След около 150 км до река Марони пресичаме границата край град Албина на борда на пирога и се отправяме към Сен Лорен във Френска Гвиана. След около 2 часа път достигаме Космическия център в Куру, където е включено посещение. Пристигане в Кайен следобед и настаняване в хотела.

Ден 10. Ил дю Салют
Този ден е за посещение на Островите на спасението, известни и като Острови на здравето, наричани така от мисионерите, които са избягали там, за да се спасят от чумата на континента. След закуска се връщаме в Куру, откъдето се качваме на борда на катамаран в 8:30 ч, за да достигнем два от островите - Ил Роял и Ил Сен-Жозеф. Следобед отплаване за Куру и връщане в Кайен.

Ден 11. Кайен – Албина, Суринам - Парамарибо
Връщаме се в столицата на Суринам през Албина.

Ден 12. Тобаго
Ранен полет с Карибиан Еърлайнс до Тобаго. Следобедът е на ваше разположение - можете да релаксирате на един от най-хубавите плажове в Тобаго - Пиджън Поинт. Нощувка в Тобаго.

Ден 13. Тобаго
Еднодневна обиколка на Тобаго с посещение на форта в Скарбъро, водопадите Аргайл и обяд в Jemma's Place - един от най-добрите местни ресторанти.

Ден 14. Отпътуване (14 ноември)
Трансфер до летището.


  • Published in Специализиран туризъм
  • More in this category:
  • « Ботсвана – Калахари (къмпинг сафари)
  • Мадагаскар - осмият континент »
  • back to top