Ботсвана – Калахари (къмпинг сафари)

Ботсвана – Калахари (къмпинг сафари)

Държава: Ботсвана

Цена: 3217 лв.

Цени по програмата:


Ботсвана – Калахари и делтата на Окаванго (къмпинг сафари)


Цената включва:



-настаняване в палатки (4 нощувки с душове близо до къмпинга и 10 нощувки сред дивата природа, без санитарни условия)

-храна: 14 закуски, 11 обяда и 11 вечери

-транспорт по програма

-входни такси за парковете

-английско-говорещ местен водач

-ползване на къмпинг оборудване (с изключение на спални чували).


Цената не включва:


-международни самолетни билети

-медицинска застраховка

-трансфери от и до летището в Йоханесбург и Ливингстън

-бакшиши

-настаняване в Йоханесбург и Ливингстън

- екскурзии и атракции на място

-храна и напитки неспоменати по-горе

-заплащане на място от USD 300

-лични разходи

-визи

Цена на допълнителни услуги: ►Доплащане за самостоятелна палатка: 170 лв (важи само за нощувките на палатка) ►настаняване в Rivonia Road Lodge в Йоханесбург преди тура: 64 лева на човек на вечер в двойна стая; 125 лв в единична стая ►трансфер летище – хотел в Йоханесбург: 65 лв на човек в едната посока

Практическа информация: Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове. Подвижен душ с топла вода ще бъде на разположение в къмпингите, както и шалтета, и сгъваеми столове с облегалки. Палатките са широки и лесни за разпъване.

Визи:
За българи са необходими визи за ЮАР и Замбия. За Южна Африка виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса). За Замбия виза се получава на летището (около 50 щ. долара), като е добре това да се провери допълнително преди пътуването. За Ботсвана не е необходима виза. Визовите изисквания може да се променят по всяко време без наше знание.

Ваксинации: Изисква се ваксинация против жълта треска. Препоръчваме профилактика против малария.


Допълнително описание:


План на пътуване:

Ден 1. Йоханесбург – резерват Кама Райно
Заминаваме от Йоханесбург в 06:30 ч сутринта и се отправяме на север към Ботсвана и резервата Кама Райно. Пристигаме в късния следобед, разпъваме палатките и се наслаждаваме на сафари в търсене на носорози, зебри и антилопи. Вечерта прекарваме край лагерния огън и заспиваме под звуците на африканската савана.

Ден 2, 3, 4. Централен Калахари
Резерватът Централен Калахари е известен с необятните си котловини, солни равнини и стари речни легла. През лятото, по време на дъждовния сезон, Калахари се обагря в зелено и се превръща в тучно пасище, което привлича огромни стада зебри и антилопи. Следвайки стадата се надяваме да срещнем и лъвовете. Нощуваме в палатки сред дивата природа.

Ден 5. Маун
Следващата ни спирка е Маун, отправна точка за Делтата на Окаванго. Тук се запасяваме с провизии за следващите дни и релаксираме край басейна на хотела. Възможност за полет с малък самолет над Окаванго по залез слънце (по желание).

Ден 6 – 7. Делтата на Окаванго
В джипове 4х4 навлизаме в обширните дебри на делтата, където ни поемат местни водачи. С тях се отправяме на плаване с мокоро (издълбано кану) по криволичещите канали. Устройваме си къмпинга на остров под високи дървета. Сутрин и вечер правим пешеходни преходи с местни водачи в търсене на диви животни. През горещия ден прекарваме времето си в къмпинга или плуваме в бистрите води на делтата. Птиците през лятото са изключително разнообразни, когато мигриращите видове се завръщат в този воден рай.

Ден 8 – 9. Котловината Наксай
Продължаваме към уникалния и красив Национален парк Наксай. Тази котловина, заобиколена от баобаби и чадъровидни акации, е покрита с къса трева, която привлича животните. Това е един от парковете, който е в разцвета си през лятото. Прекарваме два дни в наблюдение на диви животни с надежда да видим големи стада антилопи и зебри. Формацията от седем гигантски дървета известни като Баобаби Байнс е сред главните забележителности.

Ден 10. Магадигади
Лагеруването сред дивата пустош на котловината Магадигади е преживяване, което никога няма да забравите. След като изпратим залязващото слънце се наслаждаваме на необятната шир и надвисналите звезди.

Ден 11 – 12. Национален парк Чобе
Национален парк Чобе е известен с огромните си стада слонове. Разполагаме лагера си и се отправяне на сафарита сутрин и следобед.

Ден 13 – 14. Водопади Виктория (Замбия)
Преди обяд ни очаква круиз по река Чобе – неповторимо преживяване сред дивите животни, по време на което ще се доближим до хипопотами, крокодили и слонове. Оглеждайте се за ендемичната антилопа пуку. След това пресичаме границата и влизаме в Замбия с ферибот. Следобедът прекарваме в Национален парк Моси-ау-Туня и се наслаждаваме на гледките към водопадите Виктория. Вторият ден е свободен и може да се впуснете в екстремни приключения като рафтинг по река Замбези, скок с бънджи и полет с хеликоптер над водопадите (по желание).

Ден 15. Ливингстън
Турът свършва в 08:00 след закуска. Допълнително може да се организира трансфер до летището (не е включен).


  • Published in Специализиран туризъм
  • More in this category:
  • « Пустинният чар на Намибия (сафари)
  • Барбадос,Гвиана,Суринам и др. »
  • back to top