Мадагаскар - осмият континент

Мадагаскар - осмият континент

Държава: Мадагаскар

Цена: 4156 лв.

Цени по програмата:


Мадагаскар - осмият континент

Цената включва:


: ►всички трансфери и вътрешни полети ►2 нощувки със закуска в Антананариво и 11 нощувки с полупансион (закуска и вечеря) в 3* хотели на останалите места ► самолетен билет Тулеар - Антананариво ►английскоговорещ местен гид ► българскоговорещ водач от агенцията по време на цялата екскурзия (при мин. 8 души) ►всички входни такси по програма.


Цената не включва:


►вода ►напитки (алкохолни и безалкохолни) ►медицинска застраховка ►лични разходи ►бакшиши ►виза.

Цена на допълнителни услуги: доплащане за единична стая: 835 лв.

Практическа информация: Моля, имайте предвид, че по оперативни причини понякога се налагат малки промени (в хотелите или разместване на дни от програмата).

Виза: Струва около 95 $/ 65 евро (към ноември 2011 г), заплаща се при пристигане на летището в Антананариво. Не са необходими снимки.

Препоръчителен период на пътуване: май, септември - ноември

Големина на групата: Турът може да се състои и при по-малко от 8 участника, но без водач от агенцията.


Допълнително описание:


План на пътуване:

Ден 1. София - Антананариво (Тана)
Отпътуване от София за Антананариво, Мадагаскар.

Ден 2 (7 окт). Тана
Пристигане на летище Ивато и трансфер до хотела. Разглеждане на кралския дворец Амбохиманга. Останалата част от деня е на ваше разположение.

Ден 3. Тана - Перине
Отпътуване за Перине. Посещение на парк Периера, където може да се наблюдават гекони, хамелеони и други удивителни влечуги. Нощувка в Перине.

Ден 4.
Перине
В сутрешните часове многобройните обитатели на тропическите гори са най-активни. След закуска разходка из природен парк Перине. Перине е най-посещаваният резерват на острова, известен със своята богата флора и фауна. Тук са най-добри шансовете за наблюдаване на най-големия лемур - Индри. Нощувка.

Ден 5. Перине - Ацирабе
Отпътуване за град Анцирабе. По пътя се посещават местният пазар и приказното езеро в кратера Андр Айкиба. Анцирабе е град, известен със своите рикши, широко използвани като превозно средство. Нощувка.

Ден 6. Ацирабе - Раномафана
След закуска отпътуваме за Раномафана. По пътя разглеждаме Амбоситра и прочутата работилница за дърворезба Зафиманири. Вечеря и нощувка в тризвезден хотел в Раномафана.

Ден 7.
Раномафана
Екскурзия до национален парк Раномафана. Разходка в тропическа гора, където ще наблюдаваме в естествената им среда многобройни ендемични видове птици и лемури. Вечеря. Нощна разходка в парка за наблюдение на редица нощно активни животни.

Ден 8. Раномафана - Исало
Продължаваме на юг. По път ще спрем в Амбалавао. Амбалавао е малко селце на границата между планинската област и юга. Кратка разходка в мини резервата Анджа. Вечеря и нощувка в тризвезден хотел.

Ден 9.
Исало
Природен парк Исало е разположен е между масива Исало и платото Хоромбре. Оттук експедицията ни продължава към идиличния Национален парк Исало с 3-часов преход до естествен басейн в дъното на водопад.

Ден 10. Исало - Тулеар
Рано сутринта ще разгледаме Каньона на маймуните, известен не само с няколкото вида лемури, но и с великолепните си скални образувания. Отпътуване за Тулеар. По пътя ще видим най-големия баобаб в света и мистичните гробища Махафали. Нощувка в Тулеар.

Ден 11.
Тулеар - Анакао / Весо
Трансфер до пристанището и отплаване с катамаран до полуостров Анакао на юг от Тулеар. Посещение на живописното рибарско селце Весо и нощувка в хотел на брега.

Ден 12.
Весо - Носи Ве - Весо
Полудневна екскурзия до остров Носи Ве на 3 км западно от Анакао. Островът е известен с белите си пясъчни плажове и колонията от красиви тропически птици. Възможност за слънчеви бани, гмуркане и наблюдение на кораловия риф. Нощувка в Анакао.

Ден 13.
Анакао / Весо
Свободен ден в Анакао. Екскурзия по желание до Национален парк Циманапецоца.

Ден 14. Анакао - Тулеар - Тана
След закуска трансфер до Тулеар. Свободно време за пазаруване в Тулеар. Трансфер до летището за вътрешен полет до Антананариво и оттам обратно за България.


  • Published in Специализиран туризъм
  • More in this category:
  • « Барбадос,Гвиана,Суринам и др.
  • back to top