Пустинният чар на Намибия (сафари)

Пустинният чар на Намибия (сафари)

Държава: Намибия

Цена: 3648 лв.

Цени по програмата:


Пустинният чар на Намибия (сафари)


Цената включва:-професионални английско-говорещи местни водачи

-транспорт по програма

- храна: 13 закуски, 10 обяда и 9 вечери

-входни такси

-настаняване в постоянни палатки, бунгала и къщи за гости - 12 нощувки в стая със собствен санитарен възел и 1 нощувка с общ санитарен възел (един за две стаи)

-ползване на къмпинг оборудване

Цената не включва:


-международни самолетни билети

-настаняване в Кейптаун

-трансфери от/до летище

-напитки и храна не спомената по-горе

-екскурзии и дейности по желание

-бакшиши

-заплащане на място от 1200 ZAR (около 105 EUR)

-лични разходи

-медицинска застраховка

-визи

Други разходи:

-доплащане за единична стая: 800 лв (Ако пътувате сам, ще ви настаним с друг турист от същия пол. Доплащането е само в случай, че държите на самостоятелна стая)

–настаняване в Sweetest Guest Houses Кейптаун преди или след тура (с включена закуска): двойна стая 83 лв на човек, единична стая: 125 лева

Практическа информация: Водачът ще пазарува и ще приготвя храната, а групата трябва да участва в разтребването и миенето на съдове. Заплащането на място трябва да бъде в южноафрикански ранд или щатски долар. Кредитни карти и банкноти от 100 щ. долара не се приемат за тази цел.

Визи: За българи са необходими визи за Южна Африка и Намибия. За Южна Африка виза се вади в посолството на страната в София и струва 84 лв (консулска такса). Виза за Намибия се получава в посолството на страната във Виена и струва 45 евро (консулска такса). Можем да съдействаме за издаване и на двете визи.

Ваксинации: Препоръчва се ваксинация против жълта треска. Ако полетът ви минава през страни с риск от зараза, се изисква сертификат за ваксинация против жълта треска на летището. Препоръчваме профилактика против малария.


Допълнително описание:


Ден 1. Кейптаун
След кратка беседа сутринта, посещение на колонията африкански пингвини по пътя към природен парк Кейп Пойнт. Остатъкът от деня релаксираме на плажа Хаут Бей. Вечеряме в местен ресторант, където може да вкусим от кулинарните чудеса на Кейптаун (за собствена сметка). Нощувка в къща за гости.

Ден 2. Седарберг
Разходка с екскурзовод из диви скалисти хълмове с гигантски скални блокове от пясъчник, оформени от вятъра и дъжда в причудливи и артистични форми. Отправяме се на север към Седарберг, където отново попадаме в дебрите на суровия скалист пейзаж. Настаняване в бунгала.

Ден 3. Река Гариеп
Минаваме през по-сухите райони и след като влезем в Намибия, отсядаме в лодж на река Гариеп. Тази южна гранична река тече бавно и спокойно, а тук рядко се срещат туристи. Свободно време за плуване и почивка. Възможност за разходка по реката с кану. Настаняване в палатков лодж.

Ден 4. Каньон Фиш Ривър
Каньонът Фиш Ривър е разположен в долното течение на река Фиш и е сред най-големите каньони в света с дълбочина до 550 м. Разхождаме се край каньона, а в късния следобед наблюдаваме как слънцето залязва над ръба на каньона. Настаняване в лодж.

Денs 5-6. Пустинята Намиб

Разходка с екскурзовод из жадните пясъци на Намиб. Очакват ви безкрайни оранжеви дюни с остри ръбове оформени от пустинните ветрове. Ще стигнем до дюните Сосусвлай и до каньона Сесрием, където ще се наслаждаваме на пленителни залези над най-високите пясъчни дюни в света.

Денs 7–8. Свакопмунд
Свакопмунд е популярен морски курорт с леко носталгична атмосфера породена от множеството му колониални сгради. Градът е заобиколен от интересна флора, пригодена за живот в каменистите равнини на пустинята, като велвичията (Welwitschia mirabilis) и дървовидното алое (Kokerboom). Свакопмунд е също и столица на приключенията. В свободното време ще може да разгледате града или да опитате спускане по дюните с борд или каране на АТВ. Нощувка в къща за гости.

Ден 9–10. Дамараленд
Разходка с екскурзовод из Дамараленд – истинско олицетворение на контрастите на Намибия с голи равнини, вкаменени гори и древни долини водещи до скалисти възвишения и до високите върхове на планината Брандберг. Ще посетим и скалните рисунки при Твифелфонтеин. Нощувка в бунгала.

Ден 11 - 12. Национален парк Етоша
Паркът е разположен в котловина на мястото на обширно езеро захранвано от река Кунене, пресъхнало преди хиляди години, когато водите на реката се отклонили. Етоша е обитаван от множество диви животни, които ще наблюдаваме (слонове, стада антилопи, лъвове), концентрирани предимно около останалите малки езера. Отсядаме в лодж в близост до парка.

Ден 13. Виндхук
Този симпатичен град, красиво разположен в долина комбинира архитектурата на модерен град с многобройни сгради останали от колонизацията на германците. Хармоничната смесица от африкански и европейски нотки, както и приятелски настроените хора придават чар на града. Посещаваме тази космополитна столица с екскурзовод. Отсядаме в къща за гости.

Ден 14. Виндхук
Обиколката завършва в 08:00 ч. Допълнително може да се организира трансфер до летището (не е включен). Възможно е удължение на програмата в Ботсвана.


  • Published in Специализиран туризъм
  • More in this category:
  • « Езда в Монголия
  • Ботсвана – Калахари (къмпинг сафари) »
  • back to top