Белгия

Международно известен с прекрасните си шоколадови бонбони, бира и вафли, Белгия е красива страна, населена с исторически градове, средновековни замъци и впечатляваща архитектура. Разположена между Нидерландия, Германия, Люксембург и Франция, Белгия се състои от два различни културни региона, които са холандско-говорящите Фландрии на север и френско-говорящата Валония на юг. Фландрия е дом на много от най-оживените градове на страната, докато Валония се отличава с контрастираща природа на селските райони, селските стопанства и горите. В сърцето на Белгия е нейният процъфтяващ столица, Брюксел, космополитен град, богат на музеи, заведения за хранене, пазаруване, нощен живот и изящно изкуство и архитектура, който е илюстриран в прочутия Гран Плас и забележителните дворци и църкви като катедралите Св. Майкъл и Св. Най-популярната дестинация на Белгия, Брюж, омагьосва туристите с романтичния си средновековен град, известен със своето фламандско изкуство, камбанарията от 13-ти век и купчините шоколадови бутици. Други известни градове са Антверпен, оживеното пристанище, известно с богатството си от диаманти и дизайнерски модни магазини, и Гент, оживен град, съчетаващ исторически чар и младежка атмосфера с университета си. Ypres е значим за историята си от Първата световна война, докато Ватерло е известен с Наполеон. Разположен на югоизток, девственият район на Ардените е предпочитан заради естествената си красота и отдих на открито.

Брюж

Разположен в северозападна Белгия, Брюж е един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, който се гордее със стария си свят и романтичната атмосфера. Някога важен център за фламандско изкуство и текстил, Брюж днес е най-известен със своите красиви канали. Брюж може да бъде най-големият град в провинцията Западна Фландрия, но все още е достатъчно малък, за да може да се разхожда пеша. Главната атракция в Брюж е съвършеният Стар град. Заобиколен от живописни канали и средновековни стени, историческият квартал изобилства от красива стара архитектура, включваща романски и готически църкви като църквата Дева Мария, в която има скулптура Микеланджело, и базиликата на Светата кръв, която твърди, че притежава флакон от кръв. от Исус Христос. Най-известната забележителност на града е камбанарията на площад Маркт. Посетителите могат да се изкачат по камбанарията от 13-ти век, за да се насладят на невероятната гледка към града. В Брюж можете да посетите музеите, които показват културата на града, традициите и произведенията на изкуството на известни фламандски художници. Разходките по калдъръмените улички предлагат десетки магазини, предлагащи вкусни шоколади, белгийска бира и традиционни дантели. На разположение са живописни круизи с канали, докато конните каруци предлагат романтични преживявания. Голямо разнообразие от ресторанти предлагат разнообразие от страхотна храна от пица и макаронени изделия до популярното местно ястие от пържени картофи, сервирано с майонеза. От театри и концертни зали до кръчми, барове и клубове, туристите ще открият оживен нощен живот в Брюж.

Брюксел

Известен със своето разнообразие от забележителности и забележителности, Брюксел е столицата на Белгия и вероятно ще посети посетителите. Като централа на много европейски институции, Брюксел може също да се счита за нещо като капитал за Европейския съюз. Най-важното е, че Гранд Плейс е центърът на града и е създаден през 13-ти век. Терасовите кафенета и кръчми са многобройни около този централен площад, както и други забележителности като зашеметяващата сграда на Готическия стил. Пазаруването е изобилно сред Galeries St. Hubert, централно разположена аркада със стъклен покрив, изпълнена с магазини, кафенета и театри.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved