Камбоджа

Камбоджа бавно се възстановява от ужасите на терора на кхмерските ружи. Все още съществуват основни проблеми: мините, бедността и разрушената инфраструктура. Но процесът на възстановяване и изцеление вече е в ход и все повече туристи преоткриват топ дестинациите на Камбоджа. Зашеметяващите храмове на Ангкор са очевидното привличане на повечето посетители, но страната има още много да предложи: тропически плажове, колониални сгради и изобилие от природни забележителности.

Пном Пен

Пном Пен е най-големият град в Камбоджа, а също и неговата столица. Той е разположен на сливането на реките Меконг, Басак и Тонлесап. От 1975 до 1979 г. страната е опустошена от режима на червените кхмери, в който са загинали около 2 милиона камбоджанци. Така че в продължение на много години този град не беше на маршрутите на повечето пътници. Днес обаче градът и страната са се възстановили и сега посетителите пристигат все повече. Те идват в Пном Пен, за да посетят красивия кралски дворец, който е резиденция на кралското семейство на Камбоджа, и сребърната пагода, покрита с 5000 сребърни плочки и съдържа златен Буда, който е покрит с диаманти. Разбира се, има и по-мрачни места в Пном Пен, които разказват ужасите на режима на червените кхмери, включително Музея на геноцида Туол Сленг и скандалните полета за убийство на Чоенг Ек. Има 129 масови гроба в полето за убиване, а мемориалната му ступа съдържа черепите на повече от 8000 души, които са били убити на това място.

Ангкор

Ангкор е обширен храмов комплекс с великолепни останки от няколко столици на Кхмерската империя от 9 до 15 век. Те включват известния храм Ангкор Ват и храма Байон в Ангкор Том. Храмът Ангкор Ват е най-величественият и най-големият от всички паметници на Ангкор. Това име означава „Градски храм” и се счита за най-голямата религиозна структура в света. От основата до върха на най-високата кула тя е с дължина 213 метра (213 метра) спиращи дъха каменни релефи в сложния кхмерски стил. Храмът Байон разполага с море от над 200 масивни каменни стени, гледащи във всички посоки. Всяко лице има загадъчна усмивка, незабавно разпознаваем образ на Ангкор, познат като самия Ангкор Ват. Всъщност, много хора приемат, че лицата са неразделна част от Ангкор Ват, но всъщност стои в центъра на Ангкор Том, последната голяма столица на кхмерската империя. По време на дългата си история Ангкор претърпя много промени в религията, превръщайки между индуизма и будизма няколко пъти. Тя се е превърнала в символ на Камбоджа, появявайки се на националния си флаг, и е една от основните туристически атракции в Югоизточна Азия.

Сиануквил

Сиануквил Град Сиануквил е единственото дълбоководно пристанище на Камбоджа, както и популярна туристическа дестинация с местни и чуждестранни посетители. Белите пясъчни плажове в района са особено привлекателни за туристи, които търсят евтино място за отмора и се наслаждават на пресни морски дарове. Не е изненадващо, че дейностите на водата са много популярни сред посетителите, особено на водни ски и „круизи с алкохол“. предлагат красиви, чисти води за гмуркане с шнорхел или гмуркане. Ако водните дейности не са вашето нещо, винаги можете да наемете мотоциклет и да проверите джунглите около Сиануквил. И ако имате време, вземете пътуване до красивия и девствен национален парк Ream, който е лесен ден за пътуване от Сиануквил и дом на повече от 200 различни вида птици

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved