Канада

Вдъхновяващата природа, оживените градове и приветлива атмосфера превръщат Канада в популярна туристическа дестинация. Като най-голямата страна в Северна Америка, Канада е разположена в най-северния регион на континента, граничи с Северния ледовит океан на север и със Съединените щати на юг. Канада е огромна земя, обхващаща величествени планини, грандиозни брегове, девствени гори, просторни прерии и арктическа тундра.

Докато голяма част от нацията е от британски и френски произход, Канада е дом на мозайка от мултикултурни общности. Благоденствието и гостоприемството на страната привличат много хора от цял ​​свят.

Въпреки че Отава е столицата на нацията и правителството, Торонто е най-големият град и столица за култура, пазаруване, развлечения и медии. Други големи градове включват Монреал с красивите си паркове, Ванкувър, ценен за алпийските си планини, и град Квебек, известен със своето френско наследство и архитектура.

Канада е най-известна със своите зимни спортове като алпийски ски и хокей на лед, както и известни фестивали като Калгари паническо бягство и Торонто филмов фестивал. Популярни забележителности извън големите градове са Ниагарския водопад, ски курорта Уислър и Националния парк Банф.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved