Китай

Китай, вратата към Източна Азия, е очарователна страна. Това е древна нация, която е дала на света Пекинския човек, барута и юфка. Китайската цивилизация премина през хилядолетия на бурни катаклизми и революции, златни епохи и периоди на анархия. Чрез неотдавнашния икономически бум, иницииран от реформите на Дън Сяопин, Китай отново е една от водещите нации в света, поддържана от голямото си, трудолюбиво население и изобилни природни ресурси. Дълбочината и сложността на китайската цивилизация, с нейното богато наследство, е очаровала пътници като Марко Поло в миналото, и ще продължи да вълнува и обърква туристите днес. Посетителите, които правят първото си пътуване до Китай, обикновено се придържат към три града: Пекин, столицата с Голямата стена и Забранения град; Шанхай, най-големият град със своите иновативни архитектурни небостъргачи, и Xi'an, древна столица, в която се намират прочутите войни на Terra Cotta Warriors, които охраняваха първия император на страната, Qin Shuhuang Di, в задгробния живот. Понякога пътниците ще се отправят на круиз по река Яндзъ с язовира "Трите клисури", най-голямата язовирна стена в света. По-приключенски или опитни посетители на Средното кралство ще се появят в други посоки, където пътуването може да е малко по-разочароващо заради езиковата бариера, но определено е възможно за независими пътници. Ще потърсят оризовите тераси на Южен Китай, фабриките за коприна в Суджоу и тибетските села в провинциите Сичуан и Гансу. Ще се радват да надникнат в миналото в малцинствените селища, където животът продължава толкова много, колкото и векове.

Пекин

Пекин е сегашната столица на Китай. Неговата история датира от повече от 3000 години и голяма част от тази история е все още жива в рамките на нейните граници. Пекин буквално означава Северна столица, роля, която е играла много пъти в дългата история на Китай. За първи път тя е забележима в китайската история, след като е била превърната в столица на щата Ян под името Yanjing. Монголите завземат града през 1215 г., а от 1264 г. той е бил столица на обединен Китай под Кублай хан. След падането на монголската династия Юан през 1368 г., столицата първоначално е преместена в Нанкин, но е преместена през 1403 г. и е получила сегашното си име. Пекин е дом на площад „Тянанмън“, Забранения град, Националния музей на Китай, както и на Стария и Новия летен дворец. Тези и други атракции са идеални за наблюдение на китайски градини, древна архитектура и китайска култура от редица периоди в историята на страната. Има много храмове в и извън града за тези, които искат да станат свидетели на Конфуций, даоистки и будистки забележителности или може би имат духовен опит. Едно от най-популярните места за разглеждане на Великата китайска стена е в Бадалинг, разположен на около час с влак или на 1,5 часа с автобус от Пекин. Известен със своята плоскост и редовно строителство, градът има само три хълма, а концентричните му околовръстни пътища са всъщност правоъгълни, подобно на конфигурацията на Забранения град. Пекин може да се похвали с широка мрежа от обществен транспорт, която включва обширна система за метрото. Има велосипедни пътеки, но пътниците могат да открият, че замърсяването е твърде потискащо за колоезденето. За повече от 100 години Wangfujing Commercial Street е най-доброто място за пазаруване в Пекин. Въпреки това, пазарите на Yashow и Silk Street са също много популярни.

Шанхай

Разположен на източнокитайското море и устието на река Яндзъ, Шанхай е най-големият град и най-развитият град в Китай. Близо една трета от китайския износ идва от района и привлича почти една четвърт от всички чуждестранни инвестиции в страната, повече от всяка една развиваща се страна. Неговият хоризонт се изпълва с небостъргачи, а лъскави търговски центрове, луксозни хотели и престижни центрове за изкуство се издигат заедно. Нощта на града в Шанхай е представител на западния поглед към китайските градове с ярки неонови табели, оживени улици и множество предприятия. Когато става въпрос за разходка из Шанхай, този град има всичко, включително и обширна метростанция. Най-популярното място за разходка е Бунд, колониалната река Шанхай край река Хуанпу. Докато налозите значително са променили външния вид на Bund, редица архитектурно значими сгради са в непосредствена близост до лентата и все още са видими. Посетителите ще видят няколко останки от стария Китай в Шанхай. Въпреки това, градът е забележително модерен с футуристични сгради като Mercedes-Benz Arena и ориенталската перлена кула, осеяла пейзажа. Посещаването на музеи е най-добрият начин да разгледате културата на района и как тя се е променила през годините. Освен това музеите са в интересни сгради. Те включват Музея на естествената история на Шанхай, Музея на Шанхай и Музея на изкуствата Rockbund.

Хангжу

Хангжу е столицата на провинция Zhejiang. Удобно разположен на залива Хангжу, градът има невероятна атракция с един от най-известните пейзажи в целия Китай. Това е Уест Лейк. Западното езеро е голямо езеро, разделено от пътеки и облицовано с древни сгради и градини, предназначени за отдих и духовност. Посетителите ще намерят пагоди, храмове, пешеходни пътеки, места за сядане, ферми за чай и музей по протежение на неговите брегове и понякога стърчат над водата. Чаят е важна част от опита на Западното езеро. Чаят Dragon Well, произведен там, е един от най-известните чайове в Китай. Хангжу разполага със собствено международно летище, така че пътуването от и до града е лесно. Приключенските посетители могат да наемат велосипеди на различни места в града, за да могат да въртят педалите в района, като отделят време, за да се насладят на всички функции на Hangzhou. Докато Западното езеро може да предложи най-доброто, което Хангжу може да предложи по отношение на китайската архитектура, градинарство и пейзажи, Националният влажен парк Xixi разполага с традиционен храм и няколко жилища, както и добро представяне на местната дива природа и местообитанието му. Ботаническата градина Hangzhou и зоологическата градина Hangzhou осигуряват типични градски развлечения, но в ясно изразена китайска обстановка.

Сиан(Xi’an)

Сиан е приблизително толкова стар, колкото и Пекин и служи като столица на провинция Шанси в северозападен Китай. Историята на Xi'an е един от най-големите му привличания. Това беше началото на някогашния необходим Път на коприната, който направи възможно търговията между много страни в Евразия. Това беше императорското място за не по-малко от единадесет династии, преди обединението на Китай между 1000 г. пр. Хр. И 1000 г. сл. Хр., Превръщайки го в една от четирите велики китайски столици. Днес тя е културен и технологичен център, където се намира индустриалната база за научни и технологични науки и технологии Xi'an и десетки обществени, военни и частни университети. Такситата, автобусите и новото метро са най-често срещаните начини за придвижване из града. В опит да се намали замърсяването, по-голямата част от такситата на Xi'an работят върху компресиран природен газ. Градът е и дом на голямо международно летище. Градските стени от 14-ти век са с дължина повече от 12 км (8 мили). Те не са само част от историята на града, но пътуването в града понякога изисква под, на или около тях. Той е и дом на скоро откритата теракота армия, която е защитник на гробницата на първия китайски император. Мястото на древния дворец Дамин включва някои оригинални структури и някои реконструкции, които бяха отворени само за обществеността през последните години. Други интересни структури в града включват римокатолическата катедрала Св. Франциск в Xi'an, династията Мин и кулата за барабани, построени през 14 век, и ислямската Велика джамия. Тези, които искат по-източен опит, могат да гледат традиционна китайска опера в Гранд операта Шанси.

Кунмин

Кунмин, столицата на провинция Юнан, е икономически, транспортен, индустриален и културен център на югозападен Китай. Намиращ се на север от Тропика на Рака, Кунминг е бил дом на американска въздушна база през Втората световна война. Кунмин е свързан с железопътен транспорт от всички големи китайски градове, както и с Виетнам; железопътната връзка с Ханой е създадена през 1901 г. Каравани за Югоизточна Азия, Тибет и Индия са преминали през Кунмин от третия век преди Христа. Мекият климат на Кунминг го прави добро място за посещение по всяко време на годината. Има студени и сухи зими, макар че лятото може да е горещо и влажно. Условията за отглеждане са чудесни за цветята, като тук се отглеждат повече от 400 сорта. Камелията е официалното цвете на града. Градът е известен и с буйните си зелени паркове, като парка Cuihu (Green Lake) с водни пътища и криволичещи пътеки. По-младите пътешественици могат да се насладят на посещение в парка Дагуан, заради неговия панаир и сергии за храна. Кунминг е добра база за еднодневни екскурзии. Едно такова пътуване би могло да бъде в каменната гора Юнан, известна като „първото чудо на света” след династията Минг. Разположена на 120 км (75 мили) от Кунминг, каменната гора представя страхотни скални образувания в различни формации. Кунминг също е добро място за обиколка на малцинствените селища в Китай, където посетителите могат да видят хората, които все още живеят традиционния си начин на живот, когато става въпрос за земеделие, облекло и жилища. Това не са жителите на големия град! Двадесет и шест малцинства наричат ​​провинция Юнан своя дом. Най-известните националности са Даи, Бай и Накси.

Нашите Предложения

4299.00лв

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ:

14.11 – 26.11.2019г.

13 дни / 10 нощувки

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved