Австрия

Австрия е страна, известна със своята живописна красота, както и с културните си дейности. Разположен в Алпите, той е много популярно място за скиори и туристи, но е и страна, която е дала на света важно музикално наследство - от класическия композитор Моцарт до валсите на Щраус и семейството на Фон Трап, чиято история е разказана. в звука на музиката.

Виена

Като столица на Република Австрия и световната столица на музиката, Виена отдавна се ползва с репутацията си на култура и изтънченост. През последните години градът добави и нови награди към лаврите си. Заради отличната си инфраструктура, ниската престъпност и общественото здравеопазване, Виена се счита за едно от най-добрите места за живеене в света. Това е добра новина и за пътниците, особено за тези, които искат да опознаят град, богат на изкуство и архитектура, докато се наслаждават на всички удобства на съвременния живот.

Най-големият град в Австрия се гордее с повече от 150 дворци и 27 замъка. Повечето от основните архитектурни забележителности се намират в рамките на Ringstrasse, кръгъл път, който маркира мястото, където някога стените обхващали древния град. Архитектурата на града варира от готически катедрали до изложбени центрове в стил Арт Нуво, от барокови дворци до музеи на модерното изкуство. Изтъкнатите включват двореца Шьонбрун от 1400-те стаи, Музея на художествените истории и двореца Белведере, в който са представени творби на най-известния художник на града Густав Климт.

Музикалната култура на града е също толкова разнообразна. Посетителите могат да гледат световноизвестната Виена Филхармония в спектакъла на Държавната опера или да опознаят новия звук във Виена, който е пионер от местните диджеи в най-горещите нощни клубове на града. От наденица и шницел до шоколад и торти, кулинарните удоволствия във Виена също са многобройни.

Кафенето е изобилно и във Виена. Някои са в експлоатация от стотици години. Те не само предлагат едни от най-добрите кафета в света, но и осигуряват места, където да спрете, да се отпуснете и да се потопите в многото забележителности на този живописен град на река Дунав.

Залцбург

Разположен в централна Австрия, близо до границата с Германия, Залцбург е може би най-известен като родното място на Волфганг Амадеус Моцарт. Хората идват в четвъртия по големина град на Австрия от цял ​​свят, за да видят забележителностите, които вдъхновяват такава незабравима класическа и популярна музика. Със своята средновековна крепост, средновековна хълм, живописен стар град на стария град и спираща дъха алпийска природа, красотата на Залцбург със сигурност ще очарова посетителите през всеки сезон от годината.

Простирайки се по бреговете на река Залцах, Залцбург е исторически град, който изглежда като че ли е изваден от книга с разкази. За онези, които искат да преживеят сцени от филма "Звукът на музиката" от 1965 г., трябва да посетите забележителностите от бароковия дворец и градини Мирабел от 17-ти век, беседка в градините на Schloss Hellbrunn и действителния дом на семейство фон Трап, който сега е хотел. Любителите на Моцарт могат да посетят неговото родно място, както и реконструкция на неговия дом, пълен с инструменти от периода, портрети и музикални партитури.

Извисявайки се на 120 метра над града, Festung Hohensalzbury е 900-годишна крепост, построена повече за демонстрация, отколкото отбрана. Въпреки че повечето артефакти на средновековния замък са били взети по време на Наполеоновите войни, гледките от крепостта са истинското му съкровище. Посетителите могат да стигнат до замъка пеша или с бърза разходка с въжен лифт през 19-ти век.

Независимо дали се разхождате из Алтщад, стария град на града, удивлявайки се на изобилието от барокова архитектура или се отпуснете в откритата бирена градина, пийте местна бира, Залцбург е туристическа дестинация, която се харесва на всички сетива.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved