Танзания

Основана през 1964 г. от две отделни национални държави, Танзания е дом на Килиманджаро, най-високата планина в Африка, и е една от най-популярните сафари дестинации в Африка. В страната има и десетки красиви бели пясъчни плажове като тези на остров Занзибар.

Зона за опазване на Нгоронгоро

Кратерът Нгоронгоро е най-голямата калдера на света. Тя се формира от вулкан, изригнал преди два-три милиона години, който се е срутил и образува кратер. Кратерът е с дълбочина около 2 000 фута (600 метра), а подът му покрива 260 квадратни километра. Стръмните страни на кратера са се превърнали в естествено заграждение за голямо разнообразие от диви животни. Кратерът е дом на над 30 000 животни, включително слонове, лъвове, гепарди, гну и биволи. Понастоящем той е и един от най-вероятните райони в Африка, за да се види застрашеният Черно носорог. На местните хора от Масаи е разрешено да донесат добитък, за да пасат в кратера, но трябва да напуснат в края на всеки ден.

Национален парк Серенгети

Един от най-известните сафари дестинации в Африка, Национален парк Серенгети е разположен на високо плато между планините Нгоронгоро в северната част на Танзания и резерват Масаи Мара в съседна Кения. Той е известен с годишната си миграция на диви животни от над един милион гну и 200 000 зебри, които правят обиколка от Южен Серенгети до северния край на резервата Масаи Мара. По време на пътуването си гну и зебрите са придружени от газела на Грант, газела на Томпсън, еланда и импала. Моделът на миграция се определя от наличието на паша. В началото на годината има много трева за животните в югоизточната част на екосистемата Серенгети. Около това време гну ражда приблизително половин милион телета за период от 3 седмици. Тъй като дъждовете свършват, животните обикновено се отправят на северозапад към Западния коридор на Серенгети и река Грумети. Огромни крокодили очакват колебливият гну да се препъне на кръстовището. От Grumeti, wildebeest и зебра главата на север, пристигащи на кенийската граница през юли. С началото на кратките дъждове през ноември миграцията започва отново да се движи на юг, като обикновено пристига през декември до местата за размножаване и цикълът започва отново.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved