Коста Рика

Може да е малка страна в сушата, но Коста Рика е една от най-големите природни площадки в света. Граничена между Никарагуа и Панама, Коста Рика се гордее с най-голямата в света гъстота на флората и фауната, в допълнение към разнообразния терен от планини, долини, гори, вулкани, плажове, езера и реки. Природната красота и богатите ресурси на Коста Рика го правят популярна дестинация сред екотуристите и търсещите приключения.

Почти една четвърт от Коста Рика е защитена от множество национални паркове, които включват Chirripo, вулкан Arenal, Corcovado, Мануел Антонио и Tortuguero, които приютяват невероятни екосистеми и изобилие от диви животни като морските костенурки, мавпи, игуани, ягуари, тапири, червени арати и морски костенурки. Тези национални паркове също са предпочитани за многото си приключения, които включват туризъм в джунглата, рафтинг на бяла вода, зимни преходи, планинско катерене, водопад и проучване на пещери. Други защитени зони, като например Монтеверде и облачните гори на Елена, са вълшебни среди, пълни с буйни растения, цветни цветя и редки птици и животни.

Коста Рика обаче не е всичко за екотуризма. Страната е изобилна и в класни курорти, крайбрежни градове и красиви плажове. Столицата Сан Хосе предлага разнообразие от заведения за хранене, пазаруване, колониална архитектура и семейни атракции. Пуерто Лимон и Кесада са други градове с много, за да се види и направи. Плажните градове като Джако, Санта Тереза ​​и Тамариндо предлагат някои от най-горещите сцени на нощния живот в страната, спокойни вибрации и отлични вълни за сърфиране.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved