Англия

Англия е чудесно място за посещение, независимо дали пътешествениците правят първото или второто си пътуване в чужбина. Това отчасти се дължи на това, че езиковата бариера не съществува за говорещите английски език, макар че може да се чуят езици от целия свят, който се говори тук. За първи път посетителите може просто да искат да ударят най-важните моменти, като Уестминстърското абатство или пазаруването в Найтсбридж в Лондон и може би да посетят университетски град или Стоунхендж. Посетителите на връщането могат да изберат пешеходен туризъм по маврите, да проучат кътчетата и пътеките на живописни села или да копаят в английското си наследство.

Лондон

Лондон е очарователен град с история, изпълнен с музеи и художествени галерии, красиви зелени паркове, фантастични магазини и заведения за хранене, оживена театрална сцена и, разбира се, роялти. Лондон е наистина град, който има всичко. Английската столица е град, който е потопен в историята, от неговите музеи и дворци до исторически сгради като Уестминстърското абатство, последното място за почивка на много от най-великите хора в страната, от писатели до държавници до кралски особи. Лондон е дом на някои от най-известните музеи в света: Британския музей, Природонаучния музей и галерия Тейт, които предлагат безплатен достъп. Смяната на охраната в Бъкингамския дворец е нещо, което не може да бъде пропуснато, както и гледането на минутите в Биг Бен, вероятно най-известният часовник в света. Някои от най-добрите представления в света могат да бъдат намерени в Лондон, със своята оживена театрална сцена. Изобилстват концерти, започвайки с още по-голяма служба в катедралата "Св. Павел" - църква, която е също толкова известна със сватбата на лейди Даяна Спенсър на принц Чарлз, колкото и за прекрасен пример за архитектурата на Кристофър Рен. Пътуващите с интерес към други кралски съпруги може да искат да посетят Лондонската кула, където Ан Болейн, втора съпруга на Хенри VIII, е била обезглавена. Друг Лондон трябва да е с двуетажен автобус през Тауър Бридж през река Темза. Купувачите ще се насладят на Оксфорд Стрийт и Найтсбридж, където се намира Хародс, един от най-известните универсални магазини в света. Когато дойде време за почивка, вземете пинта в традиционна английска кръчма, докато решавате каква етническа кухня да ядете тази нощ.

Честър

Недалеч от границата с Уелс, град Честър се намира на река Ди в Чешир, Англия. Градът е на повече от 2000 години, което означава, че има много история, култура и архитектура на няколко епохи. Отличителната черно-бяла възрожденска архитектура от 19-ти век може да се намери в целия град. Римските и средновековните стени, обграждащи града, са голяма туристическа атракция. След като тяхната отбранителна функция стана ненужна, те бяха превърнати в издигната пътека около града. Разходка около цялата верига от две мили отнема около час, но повечето посетители ще намерят много, за да се спре и да се чудят по пътя. Честърските редове са пътеки с уникална структура, която не се среща никъде другаде по света. Тези покрити пътеки, които датират от 13-ти век, водят до две различни нива на търговски имоти. Пътеките минават пред магазините и ресторантите на първия етаж и предлагат достъп до сградите на улицата чрез стъпала. Речните круизи са популярен начин да се насладите на уникалната атмосфера на града и забележителните забележителности. Древният град може да бъде разгледан и чрез пешеходни турове. Едното минало на града предлага много храна за призрачни обиколки. Честър е идеалното място да намерите пазари и ръчно изработени предмети, както и цветни кафенета и кръчми. Районът оживява в Рождество Христово. Празничното настроение и декорации я правят да изглежда като нещо направо от пощенска картичка. Награденият Cheshire Zoo е забавна спирка за посетители от всички възрасти. Има повече от 11 000 животни. Карибският риф на Blue Planet Aquarium е друг добър вариант за любителите на природата. The Chester Racecourse е идеалното място да изпитате тръпката от конни надбягвания. Катедралата Чешир има много архитектура и изкуство да се възхищава, включително дърворезба, манастири, готически колони и зрелищни витражи. Той е отворен всеки ден и входът е безплатен. Районът Cheshire Peak със сигурност ще направи впечатление на любителите на открито. Пътеката Gritstone в района е зашеметяваща пътека за разходки, разделена на три етапа, където посетителите могат да се насладят на запомнящите се забележителности на мочурища, върхове и разкрития.

Йорк

Йорк е ограден град с богато наследство, намиращо се там, където река Фос се среща с река Уз. Впечатляващ брой атракции са опаковани в пространството на този древен град. Йорк е само на два часа път с влак от Лондон. Изобилие от вълнуващи забележителности се конкурират за вниманието на посетителите, докато се разхождат по калдъръмените улици на града. Един от забележителностите на града е York Minster. Тази величествена каменна катедрала е изпълнена с забележителни произведения на изкуството. Малко вероятно е децата да се отегчават благодарение на „кошниците за изследователи“ и други дейности, насочени към младите хора в катедралата. Едно от най-уникалните предложения в Йорк е Viking Center JORVIK. Това пресъздаване на викингски град улавя забележителностите, звуците и дори миризмите, които са съществували преди хиляда години. Средновековната кула на Клифърд, построена от Уилям Завоевателя и възстановен от Хенри III през 13 век, е чудесна гледна точка за панорамни гледки към града. Музеят Йоркшир е дом на впечатляващи колекции от археология и геология. Автентична рекреация на викторианска улица е един от акцентите на музея на замъка. Железопътният музей е безплатна атракция, която изследва 300-годишната история на железопътния транспорт, включително интерактивни дисплеи, които привличат вниманието както на младите, така и на старите посетители. Посетителите могат да разгледат града с лодка, автобус, велосипед или крак. Всъщност тя е една от най-големите пешеходни зони в Европа, което означава, че придвижването без транспорт не е трудно.

Кеймбридж

Кеймбридж е очарователен английски град, разположен на река Кам на север от Лондон. Като дом на един от най-добрите университети в света, Университетът в Кеймбридж, той разполага с всички културни и развлекателни възможности, които бихте очаквали от един град в колеж. Кеймбридж се рекламира като "град за всички сезони". Няма недостиг на неща, които да се правят дори и в най-студения зимен ден, а опциите са на пръв поглед неограничени, когато настъпва по-топлото време. Параклисът King's College, разположен по протежението на река Cam, се счита за прекрасен пример за перпендикулярна готическа архитектура и е една от най-посещаваните забележителности в града. Ботаническата градина на университета в Кеймбридж разполага с 8000 вида растения и цветя, зимна градина, зрели дървета и оранжерии. Тя привлича посетители повече от 150 години. Предлагат се няколко обиколки, за да се покажат забележителностите на града, включително ежедневни официални обществени пешеходни обиколки с два часа, обиколки с пътеки и обиколки с призраци. Зелените околности на Кеймбридж осигуряват идеалния фон за редица дейности на открито. В допълнение към многогодишните фаворити като разходки и колоездене, река Кам е чудесно място да опитате пътека, която включва управление на лодка с плоско дъно с прът.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved