Гватемала

Наситена с вулкани и древни сайтове на маите, Гватемала е страна, богата на история, естествена красота, колониални градове и целогодишен комфортен климат, което го прави добре закръглена туристическа дестинация. Затворена между Мексико, Белиз, Хондурас и Ел Салвадор, Гватемала разполага с дълга брегова линия на Тихия океан и парцел от Карибския бряг.

Само малък процент от Гватемала е урбанизиран, оставяйки останалата част от страната на буйни тропически гори, величествени планини, стръмни вулкани и зелени долини, осеяни с сайтове на маите, от които Тикал е най-големият и най-впечатляващ. Живописните райони около Рио Дълче и езерото Атитлан са популярни със своята живописна красота, очарователни села като Панайахел и изобилие от диви животни и отдих на открито.

Столицата, Гватемала Сити, се простира по огромна планинска котловина, заобиколена от скалисти хълмове. Най-голямата градска агломерация в Централна Америка, градът е изпълнен с дим водовъртеж на промишлеността и търговията с малко атракции за задържане на пътника. Не е далеч от Гватемала Сити обаче е бившата столица на страната, Антигуа, идеален колониален град. Quetzaltenango е оживен град в западните планини, докато Пуерто Барриос е красив пристанище на Карибите, а Monterrico е популярен тихоокеански плаж, известен с черния си вулканичен пясък. Врата към руините на Тикалските маи, островният град Флорес, на езерото Петен, предлага много възможности за разглеждане и разбиране.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved