Хондурас

От пясъчните плажове, покрити с палми, и пленителните облаци на древните руини на маите и испанските колониални градове, Хондурас разполага с всичко, което туристите търсят в Централна Америка. Притиснат между Гватемала, Ел Салвадор и Никарагуа, Хондурас е една от най-големите държави в региона и се отличава с дълго карибско крайбрежие, което предлага удобство за множество красиви офшорни острови, както и за втория по големина бариерен риф в света.

Столицата на страната, Тегусигалпа, заедно с други големи градове като Сан Педро Сула и Ла Сейба, предлагат най-много възможности за модерни атракции и транспорт, пазаруване, заведения за хранене и нощен живот, а очарователните стари градове като Комаягуа и Грасиас имат испанска история и колониална архитектура. , Уютният планински град Санта Роза е билетът на туристите за внушителните руини на маите на Копан.

Преобладаващите дестинации като Национален парк Кускуко, езерото Йоджоа, биосферният резерват Рио Платано и Рио Кангрейгал са природните забележителности на Хондурас, които предлагат възможности за пешеходен туризъм през тропически облаци, туристически плантации за кафе и проучване на девствени екосистеми, изпълнени с екзотични диви животни. и рафтинг. Краткият полет или разходка с лодка до островите Bay на Roatan, Utila и Guanaja награждават Карибския рай, идеален за плуване, гмуркане, гмуркане с шнорхел, спортен риболов и разходка с лодка.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved