Ирландия

От богатата си келтска култура до спиращата дъха красота на разнообразните пейзажи, Ирландия е туристическа дестинация, която живее до почти митичната си репутация. Емералд Остров е наистина зелен, забележителностите са наистина грандиозни и хората са наистина приятелски настроени. Въпреки малкия си размер, оживените градове и разпръснатите предградия, Ирландия все още може да се похвали с участъци от пътища и пътеки, където посетителите могат да се чувстват така, сякаш имат остров за себе си. Тези, които търсят по-общителен опит в пътуванията, трябва само да отидат в квартална кръчма, за да се чувстват като у дома си. Независимо дали прекарвате нощта в древен замък, колоездене по крайбрежния нос или гледайки келтски артефакти в музей от световна класа, Ирландия хвърля магия на всеки посетител.

Дъблин

Столицата на Република Ирландия, Дъблин е изненадващо голяма за страна с общо население от около два милиона души. Повечето от жителите на града живеят в периферните покрайнини, а главните туристически дестинации в Дъблин се намират в центъра на града. Град с хилядолетно минало, Дъблин е едновременно исторически град и оживен съвременен порт. Градът съхранява миналото си, без да забравя да живее в настоящето.

Други градове в Европа могат да бъдат известни с изкуство или музика; Дъблин е известен със своята литература. Дъблин е домът на литературните гиганти като Оскар Уайлд, Джеймс Джойс и Джордж Бърнард Шоу, така че не е изненадващо, че една от най-големите забележителности на града е 1200-годишната книга. Помещена в Тринити Колидж, алма матерът на писатели като Брам Стокър и Самуел Бекет, Книгата на Келс е рядко, орнаментирано копие на четирите евангелия от Новия Завет.

Историческите забележителности включват замъка Дъблин, норманска крепост, построена през 1204 г., и катедралата Св. Патрик, завършена през 1260 г. и все още е най-голямата катедрала в страната. За колекцията си от праисторическо злато, келтско изкуство и артефакти на викингите, Националният музей на Ирландия също заслужава посещение.

Лесни за обитаване местни жители са общителен, известен със своята остроумие, чар и страст за добра храна и напитки. Последното може да обясни защо Складът на Гинес, домът на прочутата пиво на Ирландия, е най-посещаваната атракция в Ирландия. Не по-малко популярни са и пътеките в кръчмата на града, от които литературните пътеки са многогодишни любими. Актьорите водят посетителите от кръчмата да прекарват минали литературни забележителности и да участват с откъси от най-известните автори на Дъблин.

Независимо дали проучвате музея на Джеймс Джойс или разменяте истории с местни жители през халба на Гинес, посещението в Дъблин е уникално и незабравимо преживяване. Посетителите идват с вълнуващ разказ, който обичат да споделят с други хора в продължение на години.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved