Япония

Япония е една от най-популярните туристически дестинации в света. Това е уникална смесица от традиционни и модерни, с много храмове и сгради от миналото, съжителстващи с модерни постижения в архитектурата и технологиите. Посетителите могат да бъдат потопени в японската история и култура един ден и да получат поглед към бъдещето чрез технологичното развитие на следващия. Почти всички исторически обекти все още се използват за първоначалните си цели, но остават отворени за обществеността. Естествената красота на Япония може да се види през цялата година. В допълнение, Япония има едно от най-ниските нива на престъпност в света, което го прави идеален за пътуващите.

Хирошима

Хирошима винаги ще бъде запомнена като града, на който е изпусната първата атомна бомба. Въпреки че повече от 60% от сградите в Хирошима са били унищожени, градът успява да направи невероятно възстановяване след опустошителния взрив от август 1945 година. Всъщност през 1974 г. градът успя да удвои населението си преди войната и също се превърна в популярна туристическа дестинация. Един от най-популярните места в този град е Мемориалният парк на Хирошима, създаден в памет на всички, които са загубили живота си или са били ранени от атомната бомба. Този голям парк е дом на няколко интересни обекта, включително Мемориалния музей на мира, където посетителите могат да видят ефекта на бомбата върху жителите на Хирошима. Друг туристически обект, който трябва да се види, е великият Torii, дървен храм, който сякаш плава в морето при отлив. Torii се намира на близкото остров Мияджима.

Токио

Трудно е да се отегчиш в неистов, забързан Токио, където дори една разходка по улиците може да бъде интересна. Например кръстовището на Shibuya в този град е известно с контролираното преминаване на мафията; и кварталът на Хараджуку е известен по целия свят с невероятната си улична мода, включително, но определено не се ограничава до готи-лолита, пънк или каваи (сладки) ученички. Токио също е дом на многобройни светилища, включително най-известния, храмът Мейджи и храмът Сенсоджи, един от най-старите. След това има рибен пазар Tsukiji. В повечето градове рибният пазар не би бил туристическа атракция, но това е най-натовареният и най-големия в света, а също така е и на маршрута на почти всеки посетител на Токио. Плюс това, това е едно от най-добрите места на планетата, за да получите изключително свежо суши. Едно предупреждение, защото рано сутрин ще посещавате рибния пазар, ще имате суши за закуска. Други интересни атракции в Токио са Имперският дворец, резиденцията на императора и Токийската кула. За щастие, заобикалянето на Токио е лесно, тъй като този град може да се похвали с голяма и сравнително лесна за използване транзитна система. Ако имате време, определено ще искате да помислите за еднодневна екскурзия до красивата планина Фуджи.

Киото

Ако се интересувате от погледа на старата Япония, Киото определено трябва да е на път. Поради историческото си значение, този град е до голяма степен пощаден от разрушителната бомбардировка, която се е случила в останалата част на Япония по време на Втората световна война. Този красив град, който някога е бил столица на Япония, също може да се похвали с повече от 1000 храма и светилища, включително един от най-сниманите, Златен павилион. В допълнение към големия брой религиозни структури, Киото е и дом на величествения замък Нидзо, бившата резиденция на шогуните Токугава; Хигасияма, добре запазен исторически район; и Gion, известната област на гейша в Киото. Но Киото не е само история, този град също се гордее с аквариум от световна класа и за забавление, можете да научите как да станете японски убиец в Ninja Training Dojo.

Нашите Предложения

7422.00лв

Япония през есента:

20.10.2019 - 2.11.2019 14 дни / 11 нощувки/ 11 закуски/ 10 вечери

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved