Лаос

Лаос е планинска и крайбрежна страна в Югоизточна Азия, отдавна изолирана от външния свят. Посещението в Лаос в много отношения е пътуване назад във времето. Туристите са привлечени тук от непринуден начин на живот, който е изчезнал другаде в региона. Дори столицата Виентян се чувства като отпуснат крайречен град.

Виентян

Столицата на Лаос Виентян, разположена на река Меконг, е била едновременно френска колония, така че посетителите могат да очакват следи от френско влияние, включително улични знаци на френски език. Най-популярната туристическа атракция в този град, известна още като "градът на сандаловото дърво", е будистката ступа, Pha That Luang, датираща от 1586 г. Ступата е висока 49 метра и се смята, че съдържа реликви. на Буда. Ват Си Муанг, друг популярен обект, е построен върху руините на храм Химур. Градът е добро място за закупуване на коприна.

Луанг Прабанг

Луанг Прабанг, който е разположен на сливането на реките Меконг и Хан, някога е бил столица на Лаос. Днес този тих град е дом на тесни улички, облицовани с традиционни домове и е осеян с красиви будистки храмове. Тъй като един от най-добрите начини за опознаване на този град е с велосипед, много хотели ги предоставят на своите гости безплатно.

Докато сте в Луанг Прабанг, вие ще искате да се събудите рано, за да станете свидетели на ежедневната такбашка, където стотици монаси в общността, облечени в шафрански дрехи, мълчаливо вървят по улиците, за да събират милостиня. През нощта се отправете към нощния пазар на Луанг Прабанг, където можете да пазарувате за местни занаяти и евтини сувенири. Но не стойте в града. Определено ще искате да пътувате до заобикалящата природа, за да разгледате зашеметяващите водопади Куанг Си, водопада Тад Сае или - за нещо малко по-различно - да се измиете и да играете с джодремите в село Слон.

Ванг Виенг

Този малък лаоски град се намира на река Сонг и има две основни претенции за слава. Неговата джунгла настройка е грандиозно. В околността има великолепни варовикови скали, зелени поляни и красиви лагуни, включително Синята лагуна. Над тази лагуна се намира Златната пещера, където посетителите ще намерят спящ Златен Буда. Но Ванг Виенг вероятно е най-известен със своята луда сценична сцена. Въпреки че този град е малък, туристи от цял свят са чули, че това е мястото, където трябва да се отрежеш и да се дивиш. Всъщност посетителите често превишават броя на местните жители с 15 към едно. За тези пътешественици, основният принос е тръбата надолу по река Сонг и пиенето, често силно. Планинското колоездене и циповете са само две от другите популярни дейности в района.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved