Мексико

Мексико е една от най-популярните туристически дестинации в света с над 20 милиона чуждестранни посетители годишно. Известен със своята текила, ацтеките и маите, Салма Хайек, Деня на мъртвите, наркотичните войни, Луча, бирата на Корона и плажните курорти на Тихия и Карибския бряг, Мексико предлага нещо за всеки вид пътешественик.

Разположена между Съединените щати и Белиз и Гватемала, Мексико е страна на цветове и контрасти. Препълнените плажове водят в тихи колониални градове, докато курортните градове отварят врати към джунглите, които звънят с папагали и маймуни на ревущите. Величествените планини се спускат в отдалечени пустини. Традиционните къщички се намират до испански haciendas. Руините на маите се намират извън съвременните метрополиси.

Столицата, Мексико Сити, е един от най-големите градове в света с важни финансови институции, музеи, историческа архитектура, приказно пазаруване и оживен нощен живот. Други популярни градове са Канкун и Акапулко, които са известни дестинации за пролетната почивка поради красивите си плажове и партита. На Юкатан, Косумел е известен с най-добрите места за гмуркане, докато Лос Кабос е столица на спортния риболов.

Популярни забележителности в Мексико се състоят от природни чудеса като Медния каньон и археологически обекти като Теотиуакан и Чичен Ица. Джунглата предлага вълнуващи екотури и приключения, докато много от плажовете представляват чудесни места за гледане на китове и делфини.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved