Непал

Дали мащабиране на склоновете на Mt. Еверест или отдаване на почит към родното място на Буда, пътуване до Непал е топ дестинация за много пътници. Разположена по протежение на Хималайската планинска верига между Китай и Индия в Южна Азия, страната се гордее с някои от най-разнообразните пейзажи на планетата - от заснежените планини до субтропичните гори. Културата на Непал е също толкова разнообразна, изпълнена с вековни храмове и светилища, изобилие от колоритни фестивали и много екзотични изделия, които могат да бъдат прочетени и закупени.

От изпълнени с адреналин дейности като алпинизъм, каяк и парапланеризъм до спокойни разходки сред средновековни храмове и скрити дворци, тази страна предлага по-незабравими преживявания от пътуването, отколкото може да се притисне в едно посещение.

Катманду

Столицата на Непал има почти митична, мистична репутация. Някои хора смятат, че Катманду може да е било вдъхновение за измисления рай-на-земята Шангри-Ла в книгата на Джеймс Хилтън „Изгубеният хоризонт“. Въпреки че голямо земетресение през 2015 г. унищожи големи части от града, включително много важни забележителности, Катманду се възстановява бавно. Например, известната златна ступа на Boudhanath, тибетски будистки храм, се възстановява.

Докато сте в Катманду, трябва да отделите време, за да разгледате храма Swayambhunath, който се гордее с великолепна гледка към заобикалящата природа и е дом на стотици маймуни. Друго популярно място с посетителите е Swapna Bagaicha, известен още като Градина на мечтите. Това е чудесно място, ако търсите тихо място, където да избягате от шума и суетата на Катманду. В допълнение, Катманду също се счита за портал за авантюристи, които се отправят към Хималаите и Тибет. Дори и да не се катерите или да се разхождате, винаги можете да вземете хеликоптер, за да видите известния базов лагер на Еверест.

Покхара

Ако планирате да се отправите към едно походно приключение в района на Аннапурна, точката ви на излизане вероятно ще бъде Покхара. Този град, който е вторият по големина в Непал, се радва на прекрасна обстановка. Граничи с езерото Phewa и предлага панорамна гледка към Хималайските планини. За щастие на Покхара, това беше до голяма степен незасегнато от земетресението през 2015 г., което предизвика толкова много опустошения в Катманду.

Някои от интересните обекти, които може да искате да посетите, докато в Покхара включват храма Bindhyabasini; храма Барахи, който седи на остров и е достъпен само с лодка; и ступата на световния мир. Също така има много дейности, които да задържат активните пътници, включително конна езда, рафтинг, зимни преходи, планинско колоездене, бънджи скокове и парапланеризъм. В района има и редица интересни пещери.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved