Холандия

Често асоциирана с лалета, вятърни мелници и керамика от Делфт, Холандия е по-широко позната от своята свободна духовна столица Амстердам. Разположена в Северозападна Европа, Холандия е сравнително малка страна с гъсто населени градове, живописни села, равнинни земеделски земи, пресичани от канали и мостове, и Фризийските острови край северното крайбрежие.

Най-популярната дестинация в Холандия, Амстердам, е известна със своите живописни канали, средновековна архитектура, художествени музеи и къщата на Ане Франк, както и с червената си светлина и с парти сцена. Обаче в Холандия има много повече, отколкото в столицата. Всъщност Амстердам е чудесна база, в която можете да започнете много вълнуващи еднодневни екскурзии, за да опознаете многото скъпоценни камъни на страната, като например Хага, седалището на правителството на страната и домът на холандското кралско семейство. Volendam и Zaanse Schans са очарователни села с традиционни холандски къщи, костюми, вятърни мелници и обичаи. Пролетното пътуване до град Лисе е задължително, за да се види зрелищната експлозия на цветна красота в Кейкенхоф Гардънс. По същия начин град Алкмаар си заслужава посещението, за да види своя 400-годишен пазар на сирене.

Амстердам

Един от най-популярните туристически дестинации в Европа, Амстердам е широко известен със своята парти атмосфера, канабис и червения квартал. Въпреки това, тази столица на Холандия предлага много повече за всички пътници, като красивия си пръстен за канали, исторически сгради, музеи от световна класа и известни атракции като къщата на Ане Франк, Вонделпарк и Блуменмаркт, плаващият пазар на цветя.

Разположен в западната част на Холандия, Амстердам е разпръснат град с много райони, но лесно можете да стигнете с обществените автобуси, трамваи, линии на метрото и велосипеди. В сърцето на Амстердам е старият център на града. Заобиколен от сложна система от канали, която включва десетки острови и стотици мостове, центърът е мястото, където повечето туристи прекарват времето си в обиколки на канали, разглеждане на забележителности, посещение на впечатляващи музеи на изкуствата като музея на Ван Гог и посещение на изпълнения на известни концертни зали като Concertgebouw.

Амстердам има няколко улични пазара, от които Алберт Куип е най-популярен. За хранене, туристите ще намерят голямо разнообразие от ресторанти, предлагащи шведска маса от кухни. Холандското сирене, колбасът Ossenworst и биттерболен (пържени кюфтенца) са вкусни местни специалитети, които да опитате.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved