Португалия

Веднъж като важен участник в епохата на откриването на Новия свят, Португалия е сама по себе си откритие, където драматичните пейзажи разкриват средновековни замъци, голф игрища от световна класа, златни пясъчни плажове, калдъръмени села, доминирани от красиви църкви, и завладяващи градове, богата култура, приказна храна и бръмчащ нощен живот. Разположен на западния бряг на Иберийския полуостров в Южна Европа, Португалия е една от най-посещаваните страни на континента, поради идиличния си климат, достъпните пътни разходи и изключителните атракции.

Важни дестинации в Португалия са столицата на страната, Лисабон, град, който опакова красива историческа архитектура, един от най-големия в Европа аквариум, вкусна кухня и отличителна музика на фадо. Порто очевидно е известен с пристанищното си вино. Живописните канали и мостове на Авейро го сравняват с Венеция, докато Обидос е предпочитан заради своята романтична красота и най-големия голф комплекс Praia D’el Rey. Sintra може да се похвали с фантастичен замък, дворецът на Пена, докато Коимбра и Евора носят исторически съкровища.

Разнообразната география на Португалия варира от зелените планини и лозята на Севера до подвижните обработваеми земи и средновековните села в Централния регион до бляскавите плажове на Алгарве по южното крайбрежие. Също така принадлежащи на Португалия, но разположени в Атлантическия океан са архипелазите на Азорските острови и Мадейра, известни със своите буйни пейзажи и цветни градини.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved