Шотландия

Шотландия, земя на легенди, сложна история и някои от най-буйните пейзажи в света, призовава към приключенската природа в нас. Насладете се на мястото, вдъхновяващо епичния филм “Braveheart”. Наистина място с нещо за всеки, Шотландия е малка страна, която оставя голямо влияние върху всички, които минават през нея

Единбург

Посетителите на Единбург трябва да са подготвени да изпитат историята, от калдъръмените улици до замъка в Единбург, който е символ на столицата на Шотландия. Единбург е потопен в историята, започвайки от старите и новите градове, които имат повече от 4500 исторически сгради и обекти между тях.

Единбургският замък, разположен високо над хълм с изглед към града, представлява Стария град и неговата богата история. Старият град е дом на най-известната улица на Единбург - Кралската миля, която свързва замъка Единбург с двореца Холирудхаус. Ходенето на Royal Mile е мястото, където много хора започват своето посещение в Единбург. След този преход пътешествениците могат да пожелаят да посетят Grassmarket, средновековен пазар, където някога са се провеждали публични екзекуции. Уайт Харт Ин, някога посещаван от Робърт Бърнс, остава в бизнеса днес.

Новият град не е наистина нов, тъй като датира от 18-ти век и е най-известен със своята неокласическа архитектура. Новият град е мястото, където са живели горните класове на града. Тук се намира шотландската Национална портретна галерия, съдържаща лица на всички от Мария, кралица на шотландците до Шон Конъри.

Повече от 200 000 души се събират в града всеки август за Кралската военна татуировка в Единбург, събитие, което демонстрира най-добрите военни групи в света. Градът също може да се похвали с редица други културни събития, включително Международния фестивал в Единбург, неговия подписан летен фестивал; фестивалът Leith, фестивалът на традиционните изкуства и фестивалът Fringe, най-големият фестивал на изкуствата в света.

Шотландските планини

Шотландските планини са пресечена северна и северозападна част на Шотландия. Това е Шотландия, извита от видения на тартан, килт, лох и смело сърце. Районът е много рядко населен, с много планински вериги, доминиращи в региона, и включва най-високата планина във Великобритания, Бен Невис.

Highlands са дом на много зашеметяващи замъци, включително замъка Dunrobin и замъка Eilean Donan, истинска крепостна картичка, разположена на собствен остров в Loch Duich. Достъпен само чрез пресичането на каменния мост, той е бил преустроен няколко пъти в „идеален“ замък и си заслужава посещението, с някои интересни стаи и експонати. Най-известното езеро на Шотландия, Лох Нес, може да се намери в планината. На около една миля ширина най-много места е предполагаемият дом на чудовището от Лох Нес, вероятно митично създание, което обитава Лох и от време на време е забелязано от местни жители и минувачи.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved