Южна Африка

Разположена в южната част на Африканския континент, Южноафриканската република обхваща много различни ландшафти и климат, от студените върхове на Драконовата планина до горещата безплодна пустиня на Калахари. Нацията се гордее с три столици - Претория, Блумфонтейн и Кейптаун, всяка от които отговаря за администрирането на един клон на правителството. Той е с размерите на Франция и Испания, комбинирани или приблизително два пъти по-големи от Тексас. Южна Африка, която е дом на близо 53 милиона души, се счита за най-развитата страна в Африка, която предлага на посетителите комфорта и удобството на съвременните удобства и добре изградена инфраструктура. С 20 национално защитени парка и резервати за игра, Южна Африка е рай за авантюристи, които искат да изследват и дивата природа на Африка. Южна Африка разполага с всички характеристики, които пътниците желаят в туристическа дестинация: хубаво време, великолепна природа, чудесни плажове, модерно настаняване и превъзходна кухня. Южният край на Африка предлага и екзотичен набор от приключения веднъж в живота, от офроуд на сафари до гмуркане с големи бели акули. Трудно е да се назове друга туристическа дестинация, която предлага толкова разнообразие. С 11 официални езика и наследство, което продължава хиляди години, нивото на разнообразие се простира и в културата на региона. Независимо дали проучвате скално изкуство, изрисувано от предците на Hottentots или Bushman, спускайки се от планинската маса в Кейптаун или се наслаждавате на купа за хляб с къри в индийския квартал на Дърбан, Rainbow Nation предлага на всеки посетител на Южна Африка богат опит, който скоро няма да бъде забравен.

Кейп Таун

Разположен на югозападния край на Западна Капска провинция в Южна Африка, Кейптаун е най-популярната туристическа дестинация в цяла Африка. Метрополисът, известен като „Майчин град”, се радва на мек, средиземноморски климат, добре развита инфраструктура и невероятна природна обстановка. Градът служи и като начало за опознаване на близките забележителности, включително многобройните плажове в региона, както и хълмовете и долините на Winelands. Заобиколен от планини, централната част на Кейптаун е известна като City Bowl. Останалата част от Кейптаун достига нагоре в над 70 върхове на гранит и пясъчник, които се намират в границите на града. Със своите плоски върхове и отвесни скали, 1 километровата висока планинска планина е най-известната от високите върхове. Посетителите могат да мащабират планината пеша или да вземат кабинков лифт до върха. Националният парк Table Mountain включва и назъбените върхове на Лъвската глава, където авантюристичните пътешественици могат да се спуснат по параплана или да се спуснат надолу по 100 метра рапел. Тези, които предпочитат атракциите на слънцето и морето, няма да бъдат разочаровани. Най-южният край на Кейптаун се простира в морето, образувайки полуостров Кабо. Разположена между нос полуостров и нос Ханклип на север е False Bay, където температурата на водата остава между 60 и 70 градуса по Фаренхайт целогодишно. Водата е по-студена на плажа на Кейптаун, гледащ към Атлантическия океан, но те са по-добре развити с многобройни барове, ресторанти и кафенета. Градската архитектура се отличава със стил Cape Cape, който посетителите могат да се възхищават, докато се наслаждават на най-популярните забележителности на Кейптаун. Независимо дали пазарувате в историческия център Victoria & Alfred Waterfront, разхождате се по прочутата Ботаническа градина Кирстенбош или в шоуто в театър Artscape.

Дърбан

Вторият по големина град в Южна Африка, Дърбан се намира в провинция Квазулу-Натал на източния бряг на Африка. Най-отличителната черта на региона е планинската верига Дракенсберг с характерната за дракона гръбнака. Субтропичният климат на Дърбан, живописни плажове и непосредствена близост до Йоханесбург са направили крайбрежния град популярна туристическа дестинация за южноафриканците. Разположен в залив, заобиколен от хълмове, Дърбан е космополитен град с добре павирани пътища и модерни удобства. Градът е дом на широк микс от европейско и азиатско население, включително голямо присъствие на индийци, които са оказали голямо влияние върху кухнята на региона. Посещението в Дърбан не е пълно без вземане на проби от „зайче чау“, което е ястие с къри, което се сервира в изваден хляб. Английската колониална архитектура, която някога е била доминираща в града, е оживена от смесица от стенописи на зулу, ислямски джамии, индуски храмове и християнски църкви. Атракциите включват Центъра на Bartel Arts Trust (BAT), разположен в близост до пристанището. Музеят показва уникално местно изкуство. Ботаническата градина в предградието на Берия също заслужава да бъде посетена заради обширното изложение на ярки коледни звезди, водни лилии и палмови дървета. Дърбан също така служи като начало за търсещите тръпката. Драконовите планини привличат туристи и делтапланери, докато нападнатите от акули води привличат водолази, които търсят приключения. Любителите на природата идват за красотата на планините и морето, както и възможност да разгледат близките водопади Тугела, известни като втория по големина водопад в света.

Национален парк Крюгер

Покривайки широк участък от храсти и савани в провинция Лимпопо в северните части на Южна Африка, Националният парк Крюгер граничи с държавите от Мозамбик и Зимбабве. Заради гъстото си животинско население и разнообразието от флора и фауна, паркът се счита за перлата на обширната паркова система на Южна Африка. Многобройни добре поддържани катранени и чакълести пътища са направили парка предпочитан избор за самостоятелно шофиране и експедиции на самообслужване. Посетителите се събират в парка, за да видят лъвове, слонове, леопарди, биволи и носорози, които са животни, известни в сафари бизнеса като „голямата петица“. Добре управляваният парк предлага разнообразие от преживявания от сафари, от лагерите bushveld, които гледат на дупки за хипопотам, за да напуснат лагерите, където посетителите на самостоятелното шофиране могат да обядват, преди да се отправят, за да видят близките лъвски гордости. Има и широка гама от луксозни помещения за настаняване, които осигуряват всяка съвременна атмосфера, независимо дали са гурме ястия или масажни процедури в стаята. Повечето лагери и ложи предлагат сутрешни и следобедни сафари в открити превозни средства с висока проходимост. Предлагат се и екскурзоводски екскурзии с добре въоръжени ескорти. Паркът е разделен на 24 различни екосистеми въз основа на вида на дивата природа, която заема всяка зона. Като цяло, южната част на парка има най-много видове бозайници, докато сушилният северен регион е дом на голямо разнообразие от птици. С повече от 140 вида бозайници, 500 вида птици и 100 вида влечуги в Националния парк Крюгер, посетителите могат да разчитат на впечатляващ брой диви животни. Паркът е дом на няколко археологически обекта за внос, включително Туламела, Масорни и близкия Макапансгат.

Кейп Уайнландс

Производството на вино е повече от 300-годишна индустрия в Южна Африка, като повечето от неговите лозя се намират в богатата Боландска река около 80 км (50 мили) североизточно от Кейптаун. Речните долини, които се вливат в басейна, са идеални за отглеждане на редица разновидности, включително Шираз, Каберне Совиньон и Пино Ноар. Районът е и дом на петзвездни ресторанти, ексклузивни бутици и очарователни хотели. Пътуването до страната на виното в Южна Африка е пътуване на снизхождение. Градовете в Кейп Winelands се въртят около търговията с вино и туризма. Посетителите няма да намерят големи търговски центрове или търговски индустрии в градове като Франшхук, Паарл или Стеленбош. Градовете обаче са чудесно място за опознаване на местните винарни и предлагат очарователен пейзаж на всяка крачка. Целият регион привлича местните жители и посетителите, които търсят почивка през уикенда, за да избягат от шума и суетата на градския живот. Има и културни скъпоценни камъни, които можете да откриете и в региона на winelands, като например Мемориалния музей Huguenot във Franschhoek. Националната ботаническа градина Edenic Kirstenbosch в долината Констанция, която се намира само на 16 километра (10 мили) от границите на Кейптаун, също заслужава да бъде видяна. Градините представят местните растения от Южна Африка, от диви петунии до протеа, националното цвете на страната. Предлагат се и балони с горещ въздух за разглеждане на хълмовете и долините на нос Winelands.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved