САЩ

Със статуята на свободата като национална икона, Съединените щати са широко известни като Земята на свободата. През последните няколко века хора от цял ​​свят дойдоха в САЩ, привлечени от просперитета на нацията и демокрацията, търсещи по-добър начин на живот. В резултат на това тази огромна нация също е страна на многообразие от своите пейзажи до своята култура, кухня, политика и религия.

Ограничена от Канада на север и Мексико на юг, Съединените щати са голяма страна, състояща се от 50 държави. Като една от най-големите и най-различни страни в света, Съединените щати могат да се похвалят с невероятно количество туристически дестинации, вариращи от небостъргачите на Ню Йорк и Чикаго, естествените чудеса на Йелоустоун и Аляска до слънчевите плажове на Калифорния, Флорида и Хавай. ,

Вашингтон е столица на страната и е дом на американския президент и конгрес с много важни правителствени сгради и паметници. Най-големият град в страната е Ню Йорк, където има много небостъргачи, музеи и театри. Други големи градове включват Бостън със своето историческо значение и столицата на Лас Вегас. Маями е известен със своите оживени нощни заведения и латински култури, докато Ню Орлиънс е известен с Mardis Gras, а Лос Анджелис е известен с известни личности и филмовата индустрия.

Атракции в САЩ варират от известни увеселителни паркове като Walt Disney World до природни чудеса като Grand Canyon. Със своите многобройни национални паркове, САЩ са дом на много приключения на открито. Спортът е важен за отборите във футболната, баскетболната, бейзболната и хокейната лига.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved