Виетнам

Страна, тежко обременена от войни, чуждестранни окупации и граждански разногласия през 20-ти век, Виетнам се появява през последните десетилетия като обединена нация с много туристически атракции от процъфтяващите модерни градове до колониалните градове, морски курорти, традиционни селища, археологически обекти и други. острови. Дълга, тясна страна, притисната между Южнокитайско море и границите на Лаос и Камбоджа, Виетнам е земя на поразителни пейзажи, които варират от буйни оризови тераси и гористи планини на север до живописни долини на централните планини и плодородните площи. делта и красивите плажове на юг. Големите градове във Виетнам, като Хо Ши Мин (Сайгон), Дананг и столицата на страната Ханой, са оживени от небостъргачи, пагоди, модерни хотели, ресторанти, музеи и нощни клубове. Исторически градове като Хуе и Хойан се отличават с кралски дворци, императорски гробници и колониална архитектура. Старият град Сапа на север предлага обиколки до планините и етническите племена. Рисните полета, плаващите пазари, плодовите овощни градини и фермерите с конусови шапки са чести сцени на делтата на Меконг. Нха Транг, великолепен морски курорт, е популярен за романтични удоволствия и водолази. Археологическият обект Моят Син се отличава с древни руини, а заливът Ха Лонг е задължителен, за да повярва на неговия мъглив, неземноподобен вид.

Хо Ши Мин Сити

Разположен по поречието на река Сайгон в близост до делтата на река Меконг в южната част на Виетнам, Хошимин е бил известен като Сайгон и е бил столица на Южен Виетнам по време на Виетнамската война. Днес Хошимин е най-големият град в обединената държава, предлагащ много причини за посещение, от съчетанието на исторически и модерни атракции с оживени магазини, заведения за хранене и нощен живот.

Хо Ши Мин е най-често изследван от мотоциклетни таксита, но автобусите и такситата също са многобройни. Разглеждане на центъра на града награждава елегантни булеварди, облицовани с френска колониална архитектура, красиви църкви, пагоди и забележителни забележителности като двореца за обединение, кметството, операта и катедралата Нотр Дам. Редица музеи показват военна история и местна култура.

Бизнес и развлекателният квартал на града предлага модерни атракции като небостъргач Bitexco Financial Tower и туристически парк Dai Nam, който разполага с изкуствена планинска верига, зоопарк, храмове, хотели, магазини и ресторанти. Нощният пазар и пазарът Бен Тхан са оживени места за закупуване на храна, занаяти, сувенири и опит в местната храна и култура. Извън града, джунглата и речните обиколки са на разположение, за да видите бамбукови села и плаващи храмове.

От пазарни щандове до улични търговци, кафенета, кафенета и международни ресторанти, Хо Ши Мин предлага най-голямото разнообразие от възможности за хранене във Виетнам. Местната кухня се състои от традиционни ястия като супата от говеждо и пилешко филе и Com tam, чиния от ориз, свинско месо и зеленчуци. Нощният живот в град Хо Ши Мин профучава с богат избор от барове, шезлонги, нощни клубове и театри.

Ханой

За последния век Ханой е оцелял чрез нашествия и окупации на Япония и Франция, както и на Индокитайските и Виетнамските войни, за да се превърне в процъфтяваща столица на обединения Виетнам. Разположен на брега на Червената река в северен Виетнам, Ханой е голям град, който предлага повече от 1000 години история и култура, съчетани с модерни атракции, заведения за хранене, пазаруване и нощен живот.

В сърцето на Ханой се намира неговият Стар квартал, музей на открито с историческа азиатска и френска колониална архитектура, който до голяма степен остава непокътнат въпреки бомбените атентати във Виетнамската война. Тук сред живописни булеварди с дървета, туристите могат да разгледат оживените пазари, да отпиват кафе в чудесни кафенета и да посетят забележителни места като Гранд операта, Президентския дворец и катедралата Свети Йосиф. Отвъд Стария квартал, градът е пълен с впечатляващи храмове и музеи, които показват историята на страната.

Ханой има много красиви езера, заобиколени от паркове и зелени площи, като най-популярното е езерото Хоан Кием. Добър начин да изпитате местната култура е да присъствате на живо изпълнение на Ca trù, традиционна форма на виетнамска музика, или да видите историята и фолклора, демонстрирани в кукления театър Thang Long Water. Един от най-добрите азиатски градове за пазаруване, Ханой изобилства в молове и търговски центрове.

Собствената сцена на Ханой е изпълнена с многобройни пазарни сергии и улични търговци, които продават традиционни ястия като Pho Bo (супа от говеждо юфка) и Pho Ga (супа от пилешко фиде) до изискани ресторанти, предлагащи разнообразни азиатски и международни ястия. Изборът на нощен живот е богат от караоке барове и танцови клубове до кина и театри. Най-добрите възможности за придвижване до Ханой са автобус, такси и такси за мотоциклети.

Халонг Бей

С воднозелената си вода и струпването на варовикови скалисти скали, издигащи се от водата като морски дракони, заливът Ха Лонг прилича на сцена от фантастична история. Разположен на около 80 мили (130 км) източно от Ханой в северен Виетнам, този тайнствен залив разполага с над 2000 покрити с джунгла островчета с интригуващи пещери, пещери, дупки и езера. Разстоянието между 160 и 300 фута (50 и 90 метра) високо, много от островите и разкрития са били изваяни през вековете от естествени процеси във фантастични образувания. Имената на тези острови отразяват необичайните форми, които те приличат, като например остров Voi (слон), остров Mai Nha (покрив) и остров Ga Choi (боен петел).

Въпреки че повечето от островите са необитаеми, някои от по-големите острови като Кат Ба предлагат ресторанти, барове, хотели и туристически атракции като плажове, исторически забележителности, национален парк, пазари и магазини за сувенири. Други острови като Dau Be и Bo Hon са езера, корали и пещери, които са идеални за плуване, каяк, гмуркане и проучване на пещери. Скално катерене, преходи в джунглата и разглеждане на диви животни също са на разположение дейности.

Круизните кораби са най-добрият начин да изпитате природното чудо на залива Ha Long. Със стотици лодки, вариращи от традиционни китайски джонки до луксозни круизи, обиколките с лодка могат да варират от еднодневни екскурзии до пътувания с няколко нощи. Тези обиколки често предлагат храна, нощни дейности и екскурзионни спирки, където могат да бъдат изследвани острови, пещери и лагуни. Повечето круизи с лодки се организират от Ханой или от пристанища като Хайфонг, Халонг и Кай Ронг.

На Транг

Разположен на един от най-красивите заливи на Азия край бреговете на Южен централен Виетнам, Нха Транг е популярен морски курорт. Живописните планини, плажове и буйни острови я правят предпочитана дестинация сред туристи, виетнамци и водолази.

Украсена от курорти, палмови дървета и прекрасна алея, плажът на Нха Транг е основният му кът. Като популярна спирка за морски круизи и ежегодни хонконгски яхтени състезания, Nha Trang и плажът й предлагат множество водни дейности като гмуркане, гмуркане с шнорхел, кайт борд, ветроходство и катамаран. Увеселителните и водни паркове осигуряват забавление за всички с валяци и басейни с вълни.

В град Nha Trang, туристите могат да посетят няколко важни забележителности като пагодите, катедралата Nha Trang и историческата Po Nagar Cham Towers. Институтът по океанография в Нха Транг е дом на аквариум, в който се намират хиляди океански същества. Точно извън града, туристите могат да се насладят на круизи на речни лодки и да опознаят живописната природа, рибарски селища, плантации, водопади и естествени горещи извори.

Хранене избор в Nha Trang са в изобилие за всеки бюджет и вкус от случайни тротоарни кафенета до ресторанти с висок клас. Кухнята на града е известна със своите ястия с морски дарове, както и със супа от птичи гнезда и свинско месо с барбекю, навити в оризова хартия. Барове, шезлонги и клубове предлагат много възможности за нощен живот.

Nha Trang е лесен за разглеждане чрез разходки и колоездене, но туристите също могат да се придвижват с автобуси, таксита, мотоциклети и cyclos (триколесни моторни превозни средства).

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

Направете запитване!

София, пл. Славейков 11, ет. 1, офис 7

info@clio-travel.com

pavlova@clio-travel.com 

тел.: +359 2 981 57 29

моб.: +359 898 734 391

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean

© 2011 Copyright Cliotravel | All Rights Reserved